Уеб-базирано заключване на врати предлага фирма от Русе

Достъпът до сейфа с ключа става с дистанционно генериран ПИН код

Нов технологичен продукт позволява контрол на достъпа до сейфове с ключове чрез дистанционно генерирани ПИН кодове със зададени времеви ограничения. Silvae е разработен от базираната в Русе компания с белгийски капитал „Силва Технолоджис” (Silvae Technologies), в партньорство с германската Masunt.

Иновативният продукт комбинира софтуерни с хардуерни умения, интегрирани в едно изделие. Silvae е предназначен за отдалечено (дистанционно) управление на заключване на врати чрез уеб-базирано управление на достъпа до обектите.

„В продължение на половин година 6-членен екип на „Силва Технолоджис” изработи софтуера и уебсайта за продукта. Стоманените устройства за достъп се произвеждат в русенско предприятие”, съобщи изпълнителният директор на фирмата Руди Ван ден Бос.

Той допълни, че предлагането на продукта започва първоначално в България, Румъния, Германия и Франция, а по-късно Silvae ще се разпространява и в други европейски държави.

„Потенциални клиенти на този продукт са места за настаняване като хотели, къщи под наем, ваканционни апартаменти. Но, разбира се, не се ограничаваме до тук. Изделието би намерило успешно приложение за контрол на достъпа във фирми, офиси, предприятия и други”, допълни Ван ден Бос.

Стоманените устройства за достъп се произвеждат в русенско предприятие

При закупуване на продукта клиентът го регистрира в портала, а оттам се генерира ПИН код при задаване на параметри като време на пристигане и напускане. По този начин процедурата по приемане и предаване на ключове се съкращава.

Така, ако една компания отдава ваканционни апартаменти под наем, не е необходимо да назначава и изпраща човек, който всеки път да предава и приема ключовете от туристите. С кода за достъп те ще могат да влизат и напускат в уговореното време.

С помощта на този продукт лесно може да се зададат параметри като ден, час и за какъв период от време гост, служител или трета страна може да влиза в апартамента, стаята, офиса. Достъпът може да бъде даден за час, няколко дни или няколко седмици.

ПИН кодът се изпраща по имейл или SMS. В момента, в който ПИН кодът изтече, достъпът до контролирания посредством Safe Key обект става невъзможен, уточниха от разработчика.

Коментар