Acer с рекордно висок дял при проекторите у нас

Рекордно-високият резултат на Acer при проекторите се обяснява с разнообразието от модели, които компанията предлага, и проактивния подход при продажбите

Рекордно високият резултат на Acer при проекторите се обяснява с разнообразието от модели, които компанията предлага, и проактивния подход при продажбите

Acer България регистрира рекордно висок дял в сегмента на проекторите, наред с други позитивни бизнес показатели, сочат пазарните изследвания. Компанията притежава 34,5% от пазара на проектори у нас през 2015 г., по данни на PMA Research, като същевременно е номер едно по пазарен дял и при мониторите.

Рекордно-високият резултат при проекторите се обяснява с разнообразието от модели, които Acer предлага, както и с проактивния подход при продажбите. Компанията планира да запази пазарната си позиция и през 2016 г., когато ще бъдат представени нови модели проектори като Predator Z650.

Acer е лидер и на пазара на монитори, където постига 17,9% дял през миналата година, по данни на Context, които не включват MFM и LFD. Въпреки че конкуренцията в този сегмент е далеч по-агресивна, Acer България отстоява водещата си позиция.

„Acer е лидер на пазара на проектори и монитори в България. Технологичното превъзходство, качеството на продуктите и отдадеността на нашия екип ни водят напред и увеличават удовлетвореността на потребителите ни”, коментира резултатите Данаил Вълков, генерален мениджър на Acer за България.

Той подчерта, че компанията се стреми „да покрива и задминава пазарните изисквания, осигурявайки перфектна картина, кристално ясни цветове, уникален дизайн и не на последно място – незабравимо изживяване”.