Макс спаси лиценза, плати 2 млн. лв. на КРС

Макс е платил всички дължими такси към КРС, увери Нейчо Величков, CEO на компанията

Макс е платил всички дължими такси към КРС, увери Нейчо Величков, CEO на компанията

Телеком операторът Макс плати всичките си задължения към Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), като по този начин предотврати евентуално отнемане на лиценза на компанията.

Както е известно, по-рано тази година, на 11 февруари, КРЗ започна процедура за отнемане на разрешението на оператора, заради системно неплащане на дължимите такси.

Днес телекомът съобщи, че е платил над 2 милиона лева на държавата в лицето на КРС за използваните от него 2х10 MHz радиочестотен спектър в обхват 1800 MHz. От тях 1 500 000 лева покриват таксите за разрешението на компанията да използва спектъра през изминалата половин година.

Останалите повече от 500 000 лева Макс предплаща за използване на честотите през следващото тримесечие, като според компанията, това е знак за стабилно присъствие на телеком пазара в България.

„Не смятам, че когато една компания си плаща таксите към държавата, това е новина. Съобщаваме, че сме платили всички дължими такси към КРС обаче, защото преди месец информацията по този въпрос беше спекулативно представена в публичното пространство от конкурентна компания”, коментира изпълнителният директор на Макс Нейчо Величков.

През януари тази година стана ясно, че КРС ще разпредели между операторите освободен честотен ресурс в обхвата 1800 MHz, като Макс ще получи допълнителни 2х5 MHz към използваните вече 2х10 MHz.

Компанията има намерение да използва допълнителните честоти, за да постигне по-високи скорости през мобилната си 4G LTE мрежа за достъп до интернет – до 110/50 Mbps за сваляне/качване.

Коментари по темата: „Макс спаси лиценза, плати 2 млн. лв. на КРС”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Тази компания по-добре да я няма НЕ ПРАВИ НИЩО освен от пусто в празно да препродава мобилен интернет от дебилните мобилни оператори в България.

Коментар