Beelink BT3 Intel NUC PC – бърз мини РС под Windows 10

Домашният развлекателен център Beelink BT3 Intel NUC PC има размери едва 12,00x12,00x2,40 см и тежи само 450 грама

Домашният развлекателен център Beelink BT3 Intel NUC PC има размери едва 12,00×12,00×2,40 см и тежи само 450 грама

В дните на големите отстъпки едни от най-купуваните продукти са т.нар. мини компютри – устройства, поместени в компактни кутии, които се свързват към телевизор или монитор, за да се ползват за всевъзможни приложения за работа и развлечение.

Поредният хитов продукт в онлайн магазина GearBest.com е моделът Beelink BT3 Intel NUC PC, достъпен за поръчки по целия свят, вкл. и у нас, с доста голяма отстъпка в цената до края на март – устройството струва в момента само 116,59 долара и се доставя безплатно.

Компютърът има 2GB RAM и 60GB сторидж, разпределени в два диска, на единия от които е инсталирана Windows 10

Компютърът има 2GB RAM и 60GB сторидж, разпределен в два диска, на единия от които е инсталирана Windows 10

Какво се крие в компактния корпус с размери едва 12,00×12,00×2,40 см и тегло 450 грама? На първо място, това е процесорът Intel Atom Cherry Trail x5-Z8300 – с 64-битови инструкции, четири изчислителни ядра и графика от седмо поколение Intel HD Graphics.

Beelink BT3 Intel NUC PC, представен още като ТВ приставка, има 2GB оперативна памет (RAM) и 60GB сторидж, разпределен на два диска – един с капацитет 40GB, от които 12,8GB са заделени за операционната система Windows 10, и втори с капацитет 20GB, като тази конфигурация може да се разшири до 128GB.

Beelink BT3 Intel NUC PC може да се ползва за всевъзможни развлечения с резолюция до 4К, както и за работа с офисни приложения

Beelink BT3 Intel NUC PC може да се ползва за всевъзможни развлечения с резолюция до 4К, както и за работа с офисни приложения

С подобни параметри, Beelink BT3 Intel NUC PC се явява домашен развлекателен център с поддръжка на 4К резолюция – за музика, филми и игри. Освен това устройството ще се справи с лекота и с обичайните офисни приложения и интензивната работа в интернет.

Beelink BT3 Intel NUC PC разполага с всички необходими портове за пълноценна работа. Освен HDMI за свързване към монитор или телевизор, са налични USB2.0 и USB3.0, слот за SD карти, мрежов порт RJ45, както и гнездо за слушалки и микрофон. Мини компютърът поддържа също безжични комуникации Wi-Fi и Bluetooth.

Мини компютърът Beelink BT3 Intel NUC PC разполага с всички необходими портове за пълноценна работа

Мини компютърът Beelink BT3 Intel NUC PC разполага с всички необходими портове за пълноценна работа

В момента Beelink BT3 Intel NUC PC се продава за 116,59 долара (при стандартна цена $184,74) заедно с Windows 10, като според информацията от сайта на търговеца, тази цена ще се запази до края на март. Комплектът включва самия компютър, HDMI кабел, захранващ адаптер и ръководство за потребителя.

Коментар