Philips монитор с 5К резолюция идва у нас

Новият 27-инчов дисплей Philips 275P4VYKEB поддържа резолюция  5120x2880 пиксела

Новият 27-инчов дисплей Philips 275P4VYKEB поддържа резолюция 5120×2880 пиксела

Първият монитор Philips с резолюция UltraClear 5K модел вече е достъпен в портфолиото на MMD, лицензен партньор на холандската марка.

С 14,7 милиона пиксела (5120×2880), Philips 275P4VYKEB притежава четири пъти повече пиксели от Quad HD и 50% повече спрямо Ultra HD екраните. Това означава картина с ултра фина чистота и острота за професионалистите в графичния дизайн.

Новият 27-инчов дисплей е снабден и с технология PerfectKolor, която осигурява 99% фабрично калибрирано съответствие на цветовете с Adobe RGB и 100% с sRGB, както и един милиард цвята.

5K резолюцията добавя допълнителни 1000 хоризонтални линии и 700 вертикални реда от пиксели към екранната площ, в сравнение с 4k монитор. Така се осигурява допълнително място, което помага на професионалистите да работят по-продуктивно и ефективно с CAD приложения, например.

При подобна резолюция се избягва и необходимостта от добавяне на втори монитор, а на потребителя не се налага да мести погледа си и да префокусира върху два екрана. Дисплеят предлага и ултра широки зрителни ъгли от 178 градуса, благодарение на усъвършенствана PLS технология.

Philips 275P4VYKEB е проектиран с набор от функции, които отговарят на начина на работа на професионалистите: с уебкамера и микрофон за съвместна работа и споделяне, както и с вградени високоговорители за живо аудио възпроизвеждане.

Технологията Flicker-free поддържа очите свежи дори след часове детайлна работа, а стойката SmartErgoBase може да бъде накланяна, завъртана и настройвана по височина според индивидуалните предпочитания. Тя също така пази кабелите прибрани, освобождавайки повече място на десктопа.

Новият дисплей поддържа USB 3.0 със скорост на трансфер на данни от 5 гигабита в секунда. Един от USB портовете позволява и бързо зареждане на мобилни устройства, докато се осъществява трансфер на данни.

Philips 275P4VYKEB с 5К резолюция ще бъде наличен на пазара в България в началото на април на препоръчителна крайна цена от 3099 лв. с ДДС, уточниха от MMD.

Коментар