AMD вдъхва живот на виртуален свят

Решения на AMD с 16 терафлопа изчислителна мощ създават историческо VR изживяване в Assassin’s Creed

Решения на AMD с 16 терафлопа изчислителна мощ създават историческо VR изживяване в Assassin’s Creed

Няколко филмови студиа, сред които 20th Century Fox и Practical Magic, са избрали платформата AMD Radeon Pro Duo GPU с AMD LiquidVR SDK, за да реализират виртуална реалност във филма „Кредото на убиеца“ (Assasin’s Creed), съобщиха от разработчика на процесори и графика.

Assasins Creed VR е кинематографско изживяване на виртуална реалност, заснето заедно с филмовата продукция „Кредото на убиеца“. Глобалната премиера на филма със звездното участие на Майкъл Фасбендер и Марион Котияр ще се състои на 21 декември тази година.

Новообявената графична карта AMD Radeon Pro Duo и технологията за виртуална реалност AMD LiquidVR са основните елементи в цялата продукция на Кредото на убиеца“ VR. С тези снимки студиото може да пресъздаде отделните сцени с изключително качество, с масово използване на текстури и комплексна геометрия на кадрите от Малта, Испания, Лондон и др.

Използваме AMD Radeon Pro Duo и LiquidVR в цялата продукция Assasins Creed VR и скоро ще разберете защо. Осъществяването на висок клас VR изживявания изисква тясно сътрудничество между креативност и технология и AMD помага на Practical Magic да тласка напред границите на възможностите във виртуалната ралност”, заяви Матю Люис, президент на Practical Magic VR.

Обявената наскоро платформа AMD Radeon Pro Duo GPU с AMD LiquidVR SDK е най-мощното решение за виртуална реалност, с удивителните 16 терафропа изчислителна мощност, поцдчертава AMD. Заедно с LiquidVR, компанията прави възможно създаването на поглъщащо VR съдържание и „усещане за присъствие“.

Коментар