Пеле заведе съдебен иск за $30 млн. срещу Samsung

Пеле се надява на солидна компенсация от Samsung, заради използване на негов двойник в реклама на телевизори

Пеле се надява на солидна компенсация от Samsung, заради използване на негов двойник в реклама на телевизори

Легендарният футболист Пеле подаде съдебен иск срещу Samsung с обвинението, че корейската компания е използвала незаконно неговия образ в реклама.

75-годишният бразилски футболист твърди, че е предприел безпрецедентната съдебна атака, за да защити своята репутация.

Според съдебния иск, през октомври миналата година Samsung е пуснала реклама на телевизор с висока резолюция, в която използва снимка на двойник на Пеле, както и още една снимка, на която двойникът изпълнява задна ножица ала Пеле.

В рекламата обаче не се споменава името на самия футболист. През 2013 г. Samsung направи опит да се договори с Пеле за използване на неговия образ, но двете страни не успяха да стигнат до споразумение.

Значителна част от приходите на Пеле идват от използване на неговия бранд. Ето защо се счита, че рекламата на Samsung с двойника на Пеле въвежда в заблуждение потребителите и причинява щети на репутацията на легендарния футболист.

Пеле иска компенсация от Samsung в размер на $30 млн. за незаконно използване на неговия образ. Адвокат на Пеле е Фредерик Спърлинг, който по-рано успя да помогне на баскетболната легенда Майкъл Джордан да спечели иск за $8,9 млн. срещу търговската верига Dominick’s.

Коментари по темата: „Пеле заведе съдебен иск за $30 млн. срещу Samsung”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Не може да бъде! Тази най-честна и свръхиновативна компания?! Никогиш!

Коментар