Ericsson с нов директор за нашия регион

Мари Лардж е новият директор на Ericsson за Югоизточна Европа, считано от 1 април, съобщиха от шведския производител на телекомуникационно оборудване.

Мари Лардж е активен поддръжник на растящото лидерство на жените и защитник на устойчивото развитие и корпоративната отговорност

Мари Лардж е новият директор на Ericsson за Югоизточна Европа, считано от 1 април, съобщиха от шведския производител на телекомуникационно оборудване.

Тя ще ръководи бизнеса на Ericsson в България, Кипър, Гърция, Черна гора, Сърбия, Молдова, Македония, Малта, Албания и Румъния, където ще бъде основният й офис.

Мари Лардж има повече от 25 години опит в телекомуникационната индустрия, в т.ч. над 10 години в управление на продажбите и работа с ключови клиенти. Тя е активен поддръжник на растящото лидерство на жените и защитник на устойчивото развитие и корпоративната отговорност.

„Всички наши клиенти в момента се опитват да се сдобият с все по-голям дял от непрекъснато нарастващия трафик на данни, като същевременно трансформират дигитално бизнеса си”, коментира Лардж ситуацията на пазара. Нейната задача е да обслужи тези нужди „по-добре от всеки друг”.

Мари Лардж ще бъде член на регионалния лидерски екип, който директно докладва на директора на Средиземноморския бизнес регион – Нунцио Миртильо, и е първата жена-директор на дивизия в този бизнес регион, уточниха от компанията.

Преди да поеме поста, Лардж е била мениджър за ключови клиенти в оператора Safaricom в Субсахарска Африка. Тя има над 25-годишен опит, от които 17 години в Ericsson, и е заемала различни ръководни позиции, работейки в Ирландия, Швеция и Кения.

Коментар