Google тества пълноценно гласово управление

Чрез гласовото приложение Google иска да улесни използването на Android устройствата от хора с ограничени възможности

Google иска да улесни използването на Android устройствата от хора с ограничени възможности чрез пълен гласов контрол

Google тества ново мобилно приложение, наречено Voice Access, което позволява пълен гласов контрол над всички функции на смартфони с операционна система Android.

В момента приложението поддържа само един език – английски, но разработчикът постепенно ще добавя и други езици.

Google обеща подобна функционалност още през миналата година на конференцията за разработчици Google I/O, но впоследствие промени плановете си и приложението стана достъпно за тестване едва тази седмица.

След инсталиране на Voice Access, около всеки активен елемент на менюто се появява номер. Потребителят може да активира съответната функция като произнесе „tap” и след това номера.

Предвидена е също възможност за преместване нагоре и надолу през менюто, пускане на приложения по името им, промяна на настройки, връщане на началния екран и други команди.

Идеята на Google е чрез гласовото управление да улесни използването на Android устройствата от хора с ограничени възможности или в случаи, когато ръцете са заети с нещо друго.

Коментари по темата: „Google тества пълноценно гласово управление”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Хубаво, да го правят и тестват, но хардуера още не е ниво – все по-големи приложения, които изаждат и без това ограничената и скъпа памет.

    Освен това колкото по-сложни програми работят толкова по-бързо ще пада батерията на телефона, който вече е всичко друго, но не и истински телефон.

    Получава се ефекта на швейцарското ножче много неща може, а в нито едно не е нито добър нито качествен.

Коментар