FIREFLY 6S – достъпна екшън камера с 4К резолюция

FIREFLY 6S има 16-мегапикселов CMOS сензор Novatek 96660 и Gyro технология за стабилизация на изображението

FIREFLY 6S има 16-мегапикселов CMOS сензор Novatek 96660 и Gyro технология за стабилизация на изображението

Спортистите и въобще хората с активен начин на живот вече имат разнообразни възможности да запечатат най-вълнуващите мигове от своите преживявания. Това може да стане с напълно достъпни ценово устройства като екшън камерите.

На пазара се предлагат най-различни модели, а цените варират в широки граници. Екшън камерата FIREFLY 6S, например, струва по-малко от 100 долара (на промоция в момента с над 50% отстъпка), но срещу тази цена купувачите ще получат много добри характеристики.

Пълното наименование на това достъпно устройство за снимки и видео при всякакви условия е FIREFLY 6S 4K WiFi Sport HD DV Camera, т.е. камерата поддържа ултра-висока резолюция 4К и може да предава безжично през Wi-Fi заснетия материал към таблети и смартфони.

Екшън камерата е съвсем малка като размери - 5,90x4,10x2,10 см и тежи едва 75 грама

Екшън камерата е съвсем малка като размери – 5,90×4,10×2,10 см и тежи едва 75 грама

В допълнение, камерата разполага с портове micro-HDMI и micro-USB, както и с AV изход за кабелна връзка с други устройства. Моделът поддържа няколко видео резолюции: 4K при 24 fps (кадъра в секунда), 2.5K при 30fps, 1080P при 60fps/30fps, 720p при 120fps и VGA при 30fps, съгласно описанието от производителя.

FIREFLY 6S използва 16-мегапикселов CMOS сензор Novatek 96660 и Gyro технология за стабилизация на изображението. Тя започва да снима автоматично, когато се свърже към външен източник на захранване през micro-USB интерфейса. Поддържа режим на бързо снимане – 11 фотографии в секунда – и може да накъсва видеото на 5-минутни сегменти.

Вграденият Wi-Fi позволява прехвърляне на съдържанието към смартфон или таблет чрез приложение Firefly App

Вграденият Wi-Fi позволява прехвърляне на съдържанието към смартфон или таблет чрез приложение Firefly App

Екшън камерата позволява настройки на ISO, цветовете и остротата на изображението, както и на ъгъла на заснемане – голям, среден и малък. Оборудвана е с малък LCD екран с диагонал 0,65 инча и поддържа TF карти памет с капацитет до 64GB.

Вграденият Wi-Fi позволява прехвърляне на съдържанието към смартфон или таблет чрез приложение Firefly App, като тази функция работи с резолюции до 1080p. Сменяемата батерия осигурява работа до 80 минути при резолюцияя 1080P/60fps и 4K/24fps.

FIREFLY 6S е приложима в най-различни сценарии – при спускане със ски или при гмуркания до 30 метра под вода, тъй като е водоустойчива. Поддържа популярните видео, фото и аудио формати, вкл. H.264 кодиране, MOV, NTSC, PAL и JPG. Има вградена аудио система с микрофон и говорители.

Камерата може да се монтира в специална конструкция, която е включена в комплекта

Камерата може да се монтира в специална конструкция, която е включена в комплекта

Екшън камерата е съвсем малка като размери – 5,90×4,10×2,10 см и тежи едва 75 грама. В момента FIREFLY 6S се предлага на цена от $98,59 (стандартната цена е $204,36) и е достъпна за поръчки по целия свят, вкл. и от България с безплатна доставка. Комплектът включва самата камера, водоустойчив калъф, батерия 1600 мАч, капак за лещите, различни конструкции за монтиране, кабели и ръководство за потребителя.

Коментар