„Картина в картината” и в Windows 10

Windows 10 скоро ще се сдобие с функционалност „картина в картината”, която се задейства с един бутон

Windows 10 скоро ще се сдобие с функционалност „картина в картината”, задействана с един бутон

Microsoft подготвя режим „картина в картината” (Picture in Picture) за своята операционна система Windows 10. Новата функционалност се очаква през следващата година.

Това лято ще излезе първото голямо обновление за Windows 10, което ще внесе множество нововъведения и подобрения в операционната система. Сред тях обаче едва ли ще бъде функцията Picture in Picture.

Настолната ОС сама по себе си позволява реализиране на подобна функционалност без допълнителни разработки, но за целта е необходимо да се настройва режимът за възпроизвеждане на видео, т.е. да се извършат няколко излишни действия, с които повечето потребители не са запознати.

В бъдеще режимът Picture in Picture най-вероятно ще се пуска само с един бутон. Първоначално, новата функционалност ще се появи в настолната версия на Windows 10 за обикновени РС и таблети.

На по-късен етап режимът „картина в картината”, познат от телевизорите, ще стане част и от версията Windows 10 Mobile за смартфони, според информация на MSPowerUser.com.

Коментари по темата: „„Картина в картината” и в Windows 10”

добавете коментар...

  1. Saevar

    хахаха колега много яко…. и на място…..

  2. Anonymous

    Внимавайте в картинката на картинката – докато ги гледате на смартфона някой автомобил може да ви сгази, а смартфона ще заснеме всичко и автоматично ще го публикува в любимия фейсбуук. Така за вашето погребение ще имате достатъчно голям брой Likes и висок рейтинг. 🙂

Коментар