Vista и XP останаха без Chrome поддръжка

Google прекрати поддръжката на своя браузър за операционни системи Vista, Windows XP и три стари версии на Mac OS X

Google прекрати поддръжката на своя браузър за операционни системи Vista, Windows XP и три стари версии на Mac OS X

Потребителите на Windows XP и Vista вече не могат да разчитат на поддръжка за Chrome. Те няма да получават кръпки за сигурност и обновления на браузъра.

Тази седмица излезе нова версия на най-популярния браузър – Chrome 50. Но достъп до нея нямат потребители на няколко все още използвани операционни системи – Windows XP, Windows Vista, OS X Snow Leopard, OS X Lion и OS X Mountain Lion.

По данни на Net Applications, двете остарели ОС на Microsoft са инсталирани на 13,6% от персоналните компютри под Windows в света, докато Mountain Lion има дял от 10,7% при епълските OS X компютри.

Google предупреди още през април 2015 г., че ще прекрати поддръжката на Chrome за Windows XP. Компанията планираше да направи това в края на миналата година, но впоследствие пренесе крайния срок за април 2016 г., като добави в списъка Vista и три версии на OS X.

Google мотивира решението си с факта, че дори разработчиците на тези операционни системи вече не ги поддържат, макар че потребителите на Windows Vista все още получават обновления на сигурността.

Коментари по темата: „Vista и XP останаха без Chrome поддръжка”

добавете коментар...

  1. Аркан

    При 10% дял на Win XP сред настолните компютри в света, все някой браузър разработчик ще се възползва от възможността да заеме освободената от Chrome “територия” в света на Win XP.

  2. Anonymous

    Затова пък има все още Firefox да се ползува 🙂

Коментар