Google заделя $20 млн. в помощ на инвалидите

В рамките на благотворителен проект Google ще финансира с 20 млн. долара разработката на приспособления за инвалиди

В рамките на благотворителен проект Google ще финансира с 20 млн. долара разработката на приспособления за инвалиди

Интернет гигантът Google ще подкрепи с 20 млн. долара некомерсиални организации, които помагат на инвалидите. Сумата ще бъде разпределена между 30 организации, които разработват приспособления за инвалиди, съобщи Google.org.

Дарението е в рамките на инициативата Google Impact Challenge, която стартира миналата пролет и е насочена към благотворителни организации, търсещи решения за хората с ограничени възможности.

Интересът към проекта е огромен и на Google се е наложило да извърши сериозно пресяване на кандидатите за финансиране. Всяка от 30-те избрани организации е длъжна да направи общодостъпни всички документи за нейните проекти.

Най-голяма сума, 1,125 млн. долара, ще получи Center for Discovery. Тази организация работи по проект за достъпно и лесно за използване устройство, което превръща всяка ръчна инвалидна количка в такава от активен тип, т.е. добавя към нея двигател.

Очаква се цената на подобно устройство да бъде седем пъти по-малка от тази на стандартна количка от активен тип, като така ще бъде решен проблем от финансово естество на голям брой инвалиди.

Коментар