20 години затвор за стрелба по дрон в САЩ

Според действащото в момента законодателство, стрелбата по дрон в САЩ се наказва със затвор до 20 години

Според действащото в момента законодателство, стрелбата по дрон в САЩ се наказва със затвор до 20 години

Стрелбата по дрон се разглежда като тежко престъпление в САЩ. Съгласно законите, подобно деяние ще се наказва с лишаване от свобода за срок от 20 години, съобщи Forbes.

Според служители на Федералната служба за управление на гражданската авиация (FAA), стрелбата по дрон е сериозно престъпление, тъй като формално се нанася щета на летателния апарат, та бил той и безпилотен.

Законът предвижда до 20 години затвор за извършителите на подобни престъпления. Дори само ако застрашава сигурността на дрона или неговия оператор, то съгласно действащия в момента закон, нарушителят може да получи пет години затвор.

Законът в подобни случаи е строг, защото повредата на дрон потенциално застрашава и живота на хората при падане на безпилотния апарат. Освен това е възможно повреденият дрон да причини пожар и други щети.

Напоследък в САЩ зачестиха случаите на стрелби по дронове. Все още няма осъдени за подобни престъпления, но темата с дроновете става все по-актуална, предвид нарастващия брой подобни устройства в употреба.

Коментари по темата: „20 години затвор за стрелба по дрон в САЩ”

добавете коментар...

  1. владо

    До :0) “твоя” имот не се състои и в небето над него. В противен случай самолетите нямаше да могат да летят, защото винаги щяха да се намират над нечий двор. Ако дрона ти кацне в двора съм съгласен, но …

  2. Трифонов

    Пич, всеки собственик на дрон си умира да ти влиза в тъпия двор. Значи, шъ знаш, дава едни хиляди пари, само и само да ти види прекопал ли си си картофите и издоил ли си кравата. Интернет имате в ръцете си бе хора, ограмотете се малко кое за какво е и не се излагайте, че само до преди няколко години други олигофрени се жалваха от вредното настъпление на мобилните телефони (дано да знаеш какво е това!)

  3. :o)

    Така е, драконовски мерки срещу населението.
    Утре дрон ще кръжи до всеки прозорец и си под заплаха от доживотен затвор ако го застреляш в твоя имот.

Коментар