Тайванци ще произвеждат 7-нм чипове през 2017

TSMC ще започне 7-нанометрово серийно производство през следващата година

TSMC ще започне 7-нанометрово производство на чипове през следващата година

Тайванският гигант TSMC планира да започне пробно производство на 7-нанометрови чипове през първото полугодие на 2017 г., съобщи digitimes.com, позовавайки се на официален доклад на компанията.

По информация от TSMC, над 20 клиента на компанията вече разработват продукти, които ще използват 7-нанометрови чипове. Очаква се през 2017 първите подобни продукти да влязат в масово производство.

Бързото усвояване на новия технологичен процес е улеснено от факта, че TSMC ще използва 95% от съществуващото 10-нм оборудване в производството на 7-нанометровите чипове.

Изтъняването на технологичния процес ще доведе до 60% увеличение на плътността на логическите схеми и ще намали консумацията на енергия с 30-40%.

За разлика от 10-нанометровия процес, 7-нанометровата технология ще се използва не само в производството на чипове за мобилни устройства, но и за компютри.

Коментари по темата: „Тайванци ще произвеждат 7-нм чипове през 2017”

добавете коментар...

  1. Станислав

    Интересно, от Интел се очаква такъв процесор чак 2020 ще ги изпреварят но производствения процес ще е някаква комбинация между 7-10нм не чист 7.

Коментар