4 милиона вече са регистрациите в .eu

Към момента над 3 862 467 .eu домейна са регистрирани във всички държави на Европейския съюз

Към момента над 3 862 467 .eu домейна са регистрирани във всички държави на Европейския съюз

Близо 4 милиона са регистрираните потребители на домейна от най-високо ниво .eu, който бе създаден точно преди десет години. Статистиката сочи още, че това е шестият по големина домейн в света.

От старта си до днес .eu се поддържа от определената от ЕК организация с нестопанска цел EURid. Всяка компания, физическо лице или организация със седалище в ЕС, Исландия, Лихтенщайн или Норвегия може да регистрира .eu домейн.

„.eu е единственият домейн, който ясно заявява „Направено в Европа” в интернет пространството и всяка компания, която използва .eu, уверява, че е готова да прави бизнес извън границите на своята държава”, коментира Марк Ван Весемел, генерален мениджър на EURid.

Към момента над 3 862 467 .eu домейна са регистрирани във всички държави на Европейския съюз с най-голям брой от Германия, Холандия и Франция.   

.eu е особено важен за малкия и среден бизнес в Европа, който желае да преодолее географските граници. Общият брой регистрирани .eu домейни в България до момента е 27 839, от които 1 389 са регистрирани на кирилица в Европа. За последното тримесечие на 2015 г. е отчетен ръст от 7,3% в сравнение със същия период предходната година.

На 1 юни 2016 г. предстои дългоочакваното пускане на европейския домейн от най-високо ниво на кирилица .ею – важна стъпка от изграждането на Единен дигитален пазар в Европа.

Коментари по темата: „4 милиона вече са регистрациите в .eu”

добавете коментар...

  1. :o)

    аз пък забелязвам че най-интересния и най-търсен домейн е най-евтиния 🙂
    Не само у нас, а и по света

  2. Юли

    Може би .ес е запазен за Естония?…

  3. ?

    И с какво .ею на кирилица би бил интересен за нас? Защо не .ес на кирилица?

Коментар