AMD добавя кулера Wraith в още процесори

12 процесора на AMD вече се предлагат с боксовия кулер AMD Wraith

12 процесора на AMD вече се предлагат с боксовия кулер AMD Wraith

Успешното представяне на AMD Wraith в редица тестове и ревюта породи сериозни очаквания сред много РС потребители да видят внушителния кулер в повече модели процесори. По този повод AMD съобщи, че на практика „чакането е приключило”.

Високопроизводителните чипове AMD FX 8350 и AMD FX 6350 вече включват върховото охлаждащо решение на компанията. С препоръчителна крайно-клиентска цена съответно от $179,99 и $129,99 (в САЩ), процесорите FX 8350 и FX 6350 с AMD Wraith кулер разполагат с отключен честотен множител, какъвто потребителите няма да намерят в конкурентните продукти, подчерта AMD.

Същата характеристика ще позволи на ентусиастите лесно да повишат производителността на своите системи с помощта на софтуера AMD OverDrive, уточниха от компанията.

Настолните чипове на AMD, с до 8 CPU ядра, са готови за DirectX 12 от създаването си. Новият графичен API на Microsoft е проектиран да се възползва от 4 или повече ядра в процесорите и производителността на AMD FX моделите в заглавия като Ashes of the Singularity и Hitman.

Редица нови DirectX 12 игри на хоризонта, като Deus Ex: Mankind Divided и Total War: Warhammer, дават допълнителен тласък на възприемането на новия графичен API на Microsoft от страна на потребителите.

С пускането на VR шлемовете HTC Vive и Oculus Rift, вниманието на РС ентусиастите е насочено вече не само към чистия ръст на производителността. Процесорите на AMD се представят добре и на този фронт: HTC, производителят на VR шлема Vive, препоръчва AMD FX 8350 като „VR-готов”.

Фактически и двата чипа – AMD FX 6350 и AMD FX 8350 – постигат възможно най-високия рейтинг в бенчмарка SteamVR на Valve, когато са в комбинация с адекватна за целта графична карта. Независими тестове показват, че FX 6350 може да даде нужната производителност за VR изживявания с Oculus Rift, когато работи заедно с Radeon R9 390 карта или еквивалентно конкурентно предложение.

На практика, процесорите AMD Athlon X4 и серията A10 също преминават нужния праг за VR приложения при SteamVR бенчмарка.

От момента на пускане на почти безшумните охлаждащи решения през февруари т.г., AMD дефинира ново ниво за „щатните”, или бокс-кулерите. С добавянето на FX 8530 и FX 6350, AMD предлага 12 популярни чипа с новите охладители.

Коментари по темата: „AMD добавя кулера Wraith в още процесори”

добавете коментар...

  1. Станислав

    Доста по-добре от алуминиевите тенекета на интел, да пускат ЗЕН и ще се сменя щайгата.

Коментар