Хакери крадат пароли за Apple ID чрез SMS-и

Хакерите се научиха да крадат пароли за акаунти Apple ID от наивни потребители с помощта на SMS съобщения, съобщи британският Индипендънт.

Измамниците разпращат съобщения от името на техническата поддръжка на Apple, в които предлагат на потребителите да последват линк, водещ към сайт, подобен на официална страница на компанията.

Фалшивата уеб страница иска въвеждане на логин и парола за Apple ID, след което генерира съобщение, че акаунтът е блокиран с цел сигурност. Хакерите настояват за въвеждане на персонална информация и номер на банкова карта, за да отблокират акаунта.

Apple знае за тази схема и съветва притежателите на iPhone и iPad да бъдат крайно внимателни към постъпващите SMS съобщения и да не предоставят с лека ръка данни за банковите си карти, пароли за акаунти и друга лична информация на трети лица.

Потребителите на Apple често стават жертва на киберпрестъпници. През 2014 г. изтече огромен брой снимки на известни хора, в резултат на взлом на облачното хранилище iCloud и приложението Find My Phone, което се използва за търсене и блокиране на откраднати смартфони.

Във връзка с този инцидент Apple заяви, че съдържанието е било похитено не в резултат на взлом, а заради пренебрегване на правилата за сигурност.

Коментари по темата: „Хакери крадат пароли за Apple ID чрез SMS-и”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Абе, какви хакери са тия? Най-обикновени мошеници са това, нищо общо с хакери.

Коментар