Позициите на Apple се разклащат

Според известен анализатор, продажбите на iPhone ще паднат тази година ще паднат под нивото от 2014

Според известен анализатор, продажбите на iPhone ще паднат тази година под нивото от 2014

Тази година единствено Apple от водещите доставчици на смартфони ще регистрира спад на пазара, твърди анализатор от KGI Securities.

Доставките на iPhone през 2016 г. ще паднат под коригираното по-рано ниво от 210-230 броя, според известният анализатор Минг-Чи Куо.

Той очаква продажбите на iPhone да намалеят до 190 млн. броя, което с 3 млн. под нивото от 2014 г. Това би означавало спад от 18% спрямо 2015 г., пише MacRumors.com.

При най-добро стечение на обстоятелствата, доставките на iPhone ще възлязат на 205 млн. броя, или с 5 млн. по-малко от очакванията на останалите анализатори, като спадът на годишна база ще се измерва с 11,6%.

Според KGI Securities, моделите iPhone SE и iPhone 7, който ще внесе по-малко от очакваните иновации, не могат да обезпечат по-нататъшен ръст на Apple и позициите на компанията ще се разклатят.

По-рано анализаторът Марк Московиц от Barclays също прогнозира, че iPhone 7 няма да предложи съществено подобрение и още през следващата година Apple ще пусне iPhone 8 в нов дизайн.

Коментари по темата: „Позициите на Apple се разклащат”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Не знам кой е тоя неграмотник, но неОправдано се пише “Програмист”. Елементарна грамостност поне да имаше …

  2. но

    Писнам ми от тъпи статии, в които основната цел е да произнесат свещената дума “Apple”.

  3. Uriah Нeep

    Бальшой лук, голем праз сиреч. Акциите им имат добра доходност, така че им дреме. Пък, както се казва, не се радвайте, добре съм!

  4. Програмист

    Само американците ги ползват тези неуправдано скъпи пръчки. Който разбира си купува Android. (WindowsPhone не заслужават да бъдат коментирани)

  5. sdkjkj

    На някой пука ли му ?

Коментар