НАСА подготвя двигател от ново поколение

След три години НАСА ще има йонен двигател с два пъти по-голяма тяга от съществуващите, който ще се използва в апарати за изследване на астероиди

След три години НАСА ще има йонен двигател с два пъти по-голяма тяга от съществуващите, който ще се използва в космически апарати за изследване на астероиди

НАСА разработва усилено двигател от ново поколение съвместно с компанията Aerojet Rocketdyne. Очаква се йонният двигател да бъде готов след три години, съобщават от космическата агенция.

Партньорът в проекта, Aerojet Rocketdyne, се занимава с разработка на електрически двигатели от ново поколение за космически апарати. Бъдещият двигател на НАСА ще се използва в апарати за изследване на обекти в пояси от астероиди и на Марс.

Договорът между НАСА и Aerojet Rocketdyne е на стойност 67 млн. долара за три години. Целта е създаване на йонен двигател с два пъти по-голяма тяга от съществуващите.

Точни параметри на на двигателя не се съобщават, но е известно, че сондата Dawn е оборудвана с три подобни системи с тяга 30 mN.  Това не е голяма стойност спрямо останалите типове двигатели, но йонните се отличават с висока топлинна ефективност, благодарение на което космическият апарат може да се ускорява в продължение на няколко години.

По план, Aerojet Rocketdyne ще създаде четири двигателя от ново поколение за НАСА. Повече подробности за проекта засега не са известни.

Коментари по темата: „НАСА подготвя двигател от ново поколение”

добавете коментар...

  1. mhm-

    Мерси на модератора че ми е изтрил предния пост.
    И все пак, къде в статията пише за блядове? Какви са тез животни?
    Ахаааа гоогле – Евразийски настроени съвременни руски помещици.
    Mhm – извинявай ама ти в каква/коя реалност живееш?
    Нещо много си фючар, слез малко ън дъ граунд.

  2. mhm-

    Уф, глупак смотан.
    Къде в статията пишеше за блядове, че да ги коментираш.

  3. Mhm

    Блядовете още на въглища карат, тия скоро и уорп драйв ще пуснат:))

  4. Saevar

    абе тея ше земат па да полетят…. една добра новина за Фофу

Коментар