Хората в Google ще работят по свои проекти

Google се слави като компанията с най-висок рейтинг по показателя удовлетвореност на служителите

Google се слави като компанията с най-висок рейтинг по показателя удовлетвореност на служителите

Google създава инкубатори, в които служителите на компанията ще могат да работят по собствени проекти през цялото време, съобщи TheInformation.com.

Проектът Area 120 ще затвърди имиджа на Google като компанията с най-висок рейтинг по показателя удовлетвореност на служителите. За това способстват многобройните възможности както за работа, така и за почивка в офисите на интернет гиганта.

Така например, в момента служителите на Google могат да ползват 20% от работното си време за свои проекти и идеи, ако те са одобрени от ръководството. В близко време тези служители ще получат още по-големи възможности.

За да запази талантите, Google създава т.нар. инкубатори. В рамките на проекта Area 120 служителите ще могат да работят през цялото време върху собствените си идеи, стига те да са одобрени от ръководството.

Все още няма подробна информация за проекта, но може да се очаква, че реализацията му ще способства появата на повече оригинални разработки в портфолиото на Google.

Коментари по темата: „Хората в Google ще работят по свои проекти”

добавете коментар...

  1. програмист

    Щом ти плащат заплата, докато работиш по тях, значи са предварително закупени. Ти ако можеш печели от него, но кода е собственост и на Гугъл.

  2. но

    Термините “свой проект” и “своя идея” не са едно и също! Ако работиш по свой проект през цялото време през което получаваш заплата – явно идеята е в последствие да се появи проект, който НЕ Е собственост и не част от потрфолиото на Google. Естествено идеята тук е в друго – тези независими проекти просто да бъдат закупени от Google в последствие!!!

Коментар