Новият MacBook издава неофициалния ремонт

Сервизните техници на Apple лесно могат да разберат дали е правен опит за неоторизиран ремонт на MacBook

Сервизните техници на Apple лесно могат да разберат дали е правен опит за неоторизиран ремонт на MacBook, благодарение на специално вещество, което се поставя на крепежните елементи

Компютрите на Apple се славят като едни от най-трудните за ремонт, но освен това производителят взима допълнителни мерки срещу неоторизиран достъп до устройствата.

Специалисти от портала iFixit, посветен на компютърните ремонти, са направили аутопсия на обновения Retina MacBook 2016, за да открият, че много от крепежните елементи вътре в корпуса са покрити с особено вещество, което се разтваря при опит за отвинтване с помощта на отвертка.

Предполага се, че това е направено с цел да бъдат информирани сервизните техници на Apple, когато е извършен неоторизиран достъп до вътрешността на лаптопа.

В случай, че собственик на отварян Retina MacBook 2016 се обърне към официалния сервиз, специалистите там ще имат убедителен аргумент за отказ от гаранционно обслужване.

Apple, както и повечето други производители, отказва безплатния гаранционен ремонт в случай на опит за самостоятелно поправяне на компютъра или ремонт в неоторизиран сервиз.

Коментари по темата: „Новият MacBook издава неофициалния ремонт”

добавете коментар...

  1. Киро

    Е, какво ще отпада гаранцията ли, щом са пипани?

  2. Anonymous

    За сметка на това, при дефекти в сериите лаптопи, безплатно ремонтират и заменят части дори 2-3 години след като е изтекла официалната гаранция.

Коментар