Android AIO PC – компютър „всичко в едно” под Android

10,1-инчовият AIO компютър може да се ползва за обичайните интернет дейности, като IPTV станция, за обучение и други приложения

10,1-инчовият AIO компютър може да се ползва за обичайните интернет дейности, като IPTV станция, за обучение и други приложения

Повечето производители на компютри имат в портфолиото си модели от типа „всичко в едно” (AIO), при които системният блок и мониторът са обединени, по подобие на епълския iMac. На пазара се предлага широко разнообразие от подобни модели с Windows, а напоследък се появиха и Android компютри от този тип.

Китайската компания YIXU Industrial предлага 10,1-инчов AIO компютър с операционна система Android5.1 Lollipop, който е достъпен по целия свят без оскъпяване с доставката. Удобство на Android системата е поддръжката на онлайн магазина Google Play, откъдето потребителите могат да си свалят всички необходими приложения.

Android All-in-one desktop PC стъпва на ARM процесор с четири ядра Cortex A7 на тактова честота 1,7GHz, допълнен от 1GB оперативна памет DDR3 и 8GB флаш-базирана памет, която може да се увеличава чрез слот за карти памет с капацитет до 32GB. Сензорният екран от тип IPS има диагонал 10,1 инча, съотношение 16:9 и резолюция HD 1280х800 пиксела.

Android AIO PC може да работи автономно, благодарение на батерията с капацитет 4400 мАч,

Android AIO PC може да работи автономно, благодарение на батерията с капацитет 4400 мАч

Предвидени са също безжични модули WiFi: 802.11b/g/n и Bluetooth: 4.0, но няма Ethernet порт. В компютъра са вградени още камера, микрофони и качествени говорители 2x2W, така че можете комфортно да провеждате видеоразговори през Skype и да слушате музика. Налични са още два порта USB, Micro USB, HDMI изход и стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки.

Този компактен Android AIO PC може да се ползва за обичайните интернет занимания, или като IPTV станция за гледане на поточно видео от YouTube и услуги като Netflix, която отскоро е достъпна и у нас. Други приложения на сензорния компютър са свързани с образователни цели, споделяне на съдържание, забавления с игри и т.н.

Android All-in-one desktop PC се предлага на цена от 199 долара с безплатна доставка. Компютърът може да работи автономно, благодарение на батерията с капацитет 4400 мАч. В комплекта са включени захранващ адаптер 12V/1,5A и ръководство за потребителя, а пакетът има размери 10x20x30 см и тежи 3 кг.

Коментари по темата: „Android AIO PC – компютър „всичко в едно” под Android”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    nem13, трай поне, като не разбираш…

  2. nem13

    Anonymous, един от боговете на Линукса, Юникса и бог знае какво, който не признава нисшите ОС, които милиони хора ползват успешно за работа, без да се ровят 24/7 в библиотеки…

  3. Toi

    H’m interesno

  4. Anonymous

    Windows не е ли достатъчна беля, та мазохистично да си причиняваш нещо още по-лошо?

Коментар