ETERNUS CS800 опростява бекъпа на данни

Fujitsu Eternus CS800 поддържа от 8 до 352 терабайта дисково пространство и производителност при бекъп операции до 13 терабайта в час

Fujitsu ETERNUS CS800 поддържа от 8 до 352 терабайта дисково пространство и производителност при бекъп операции до 13 терабайта в час

Фирмената информация е изложена на сериозен риск при непредвидени събития като токови удари, пожари, наводнения и др. Ето защо всяка компания следва да има ясен план за защита и резервно съхранение на данните.

Традиционно лентовите решения се считат за най-удачният вариант за съхраняване на ценните фирмени данни. В същото време обаче фактори като бързото нарастване на обема от информация, денонощната работа, свиващите се прозорци за бекъп операции и други принуждават компаниите да преосмислят своите стратегии за защита на данните си.

Въпреки че несъмнено са по-скъпи от ролките с лента, твърдите дискове предлагат предимства като бързо паралелно четене или запис, които помагат за справяне с днешните предизвикателства. В резултат на това се появиха смесените системи, които обаче са комплексни и сложни за управление и поддръжка.

Решение на този проблем предлага японската компания Fujitsu. Нейният продукт ETERNUS CS800 съчетава скалируемост и висока производителност с възможности за допълнително разширяване и поддръжка на широк кръг ИТ среди.

Това е специализирано решение, което поддържа от 8 до 352 терабайта дисково пространство и производителност при бекъп операции до 13 терабайта в час при т.нар. „инлайн режим”, без ограничаване на бекъп приложенията или нужда от допълнителен софтуер, поясниха от българския офис на Fujitsu.

Друг възможен сценарий за използване на ETERNUS CS800 е при репликация и защита на данните за случаи на непредвидени ситуации като аварии и бедствия.

В много компании стратегиите за бекъп работят много добре на локално ниво, но нещата се променят при създаване на няколко дейта центъра, данните в които трябва да бъдат идентични. Доскоро подобни сценарии, вкл. обособяване на дистанционни локации за съхранение на данни, се считаха за немислими за малките и средните предприятия поради тяхната сложност и цена.

ETERNUS CS800 позволява активиране на автоматизирана репликация само с няколко клика, като тя не е ограничена само до една паралелна локация. Благодарение на разширените възможности на системата за дедупликация, значително се намалява мрежовото натоварване – до 20 пъти, посочиха от Fujitsu.

Решението е удачен вариант и за компании с развита клонова мрежа. Обикновено малките офиси не разполагат с ресурсите за пълноценен бекъп. Директното прехвърляне на цялата информация към някоя от основните локации за съхранение на данни също в повечето случаи не е удачен вариант, поради високите изисквания по отношение мрежовата пропускателна способност.

Благодарение на ETERNUS CS800, организациите могат да разчитат на локално съхранени и дедупликирани данни. Автоматичната репликация пък гарантира, че информацията се копира на сигурно място в центъра за данни.

Коментар