VR картата Radeon Pro Duo достига 16 терафлопа

Radeon Pro Duo е усъвършенствана и мощна графична карта с два GPU, която осигурява необходимата мощност както а VR дизайнери, така и за VR консуматори

Radeon Pro Duo е усъвършенствана и мощна графична карта с два GPU, която осигурява необходимата мощност както за VR дизайнери, така и за VR консуматори

AMD пусна на пазара графичната карта Radeon Pro Duo, която заедно със софтуера LiquidVR се явява първата в света платформа за създаване и консумиране на съдържание за виртуална реалност (VR).

Картата е насочена към всички аспекти на създаване на VR съдържание, вкл. развлекателни приложения и мултимедия, образование, журналистика, медицина и кино. С 16 терафлопа изчислителна производителност, Radeon Pro Duo е цялостно решение за разработчиците на VR и помага съдържанието да стигне до пазара за рекордно бързо време, посочват от AMD.

Виртуалната реалност изисква все по-висока изчислителна производителност. Надграждайки върху продуктовите линии FirePro и Radeon, AMD създава Radeon Pro Duo заедно с LiquidVR SDK, като я превръща в най-бързата платформа за VR изживявания.

С Radeon Pro Duo и LiquidVR SDK компанията цели да разреши основните проблеми пред разработчиците, като намали латентността и ускори процеса на създаване на VR. Това е усъвършенствана графична карта с два GPU, която осигурява необходимата мощност както за VR дизайнери, така и за VR консуматори.

AMD Radeon Pro Duo е първият продукт от линията AMD VR Ready Creator и, което е по-важно, тя е избраната платформа за инициативата на Crytek VR First, насочена към подкрепа на нови таланти в областта на виртуалната реалност чрез оборудване на VR лаборатории в колежи и университети в цял свят.

AMD вярва, че излезлите от тези образователни институции разработчици ще оформят бъдещето на виртуалната реалност и поглъщащите изчислителни среди.

AMD Radeon Pro Duo картите са достъпни по целия свят от днес чрез избрани производители и системни интегратори. Очакваната крайно-клиентска цена (в САЩ) на решението е 1499 USD.

Коментар