Xiaozhai BOBOVR Z4 – VR очила за IMAX домашно кино

BOBOVR_1

Олекотеният дизайн на BOBOVR Z4 3D осигурява комфорт и при продължително използване

Мнозина анализатори определят 2016-та като година, в която виртуалната реалност (VR) ще навлезе широко в употреба. Несъмнено, основание за подобна прогноза дават многобройните разработки на VR очила, или още шлемове, на достъпни цени, които работят в тандем със смартфон.

Шлемът за виртуална реалност Xiaozhai BOBOVR Z4 е типичен представител на новите ценово-достъпни VR устройства. Това е продукт, който прави възможно домашното IMAX кино – отпускате се на дивана и се наслаждавате на 3D видео и игри.

Със 120-градусов зрителен обхват, потапящ звук и триизмерна картина, този VR шлем ще ви създаде усещане сякаш присъствате на живо в приключението, което виждате на дисплея.

BOBOVR_3

Вградените разтегливи слушалки на BOBOVR Z4 3D имат меко покритие за шумопотискане

VR очилата Xiaozhai BOBOVR Z4 работят със смартфони с диагонал на екрана от 3,5 до 6,0 инча – т.е. на практика с всички разпространени модели, които се поставят лесно в шлема. Устройството използва японски лещи PMMA с 35-мм фокус.

Очилата се регулират така, че да паснат идеално на потребителя. Олекотеният дизайн осигурява комфорт и при продължително използване. Вградените разтегливи слушалки имат меко покритие за шумопотискане. В допълнение, високотехнологичната джаджа поддържа отговор на телефонни обаждания с един бутон и контрол на силата на звука.

BOBOVR_2

BOBOVR Z4 работи със смартфони с диагонал на екрана от 3,5 до 6,0 инча – на практика, с всички разпространени модели

Остава под въпрос, разбира се, дали продължителната употреба на подобни устройства с вграден смартфон в непосредствена близост до главата е безопасна. Но очевидно, това е поредната технология, която ще навлезе масово независимо от опасенията – както това се случи с мобилните телефони и безжичните Wi-Fi комуникации.

Xiaozhai BOBOVR Z4 имат размери 21,00×18,50×11,20 см и тегло 415 грама. Очилата са достъпни за покупка от GearBest.com на цена от $28,99 при въвеждане на код LHDVR9, като промоцията тече до края на май. Обявената регулярна цена на шлема е $45.

Коментар