IoT ускорител ще се предлага като услуга

Ericsson ще предлага IoT Accelerator като услуга, която дава възможност на клиентите бързо да разработват и внедряват нови IoT решения

Ericsson ще предлага IoT Accelerator като услуга, която дава възможност на клиентите бързо да разработват и внедряват нови IoT решения

Акселератор за интернет на нещата (IoT) ще помогне на клиенти в сфери като обществена безопасност, комунални услуги, транспорт и умни градове да пестят време и финансови ресурси, когато разработват и внедряват IoT решения.

IoT Accelerator е разработен от шведската компания Ericsson и бе представен по време на изложението за индустриални технологии в Хановер. Решението комбинира богати на функции хоризонтални IoT платформи с услуги и онлайн магазин за сътрудничество и монетизация, където клиентите могат да установяват партньорства и да реализират печалба от свои решения.

IoT Accelerator ще се предлага като услуга, която дава възможност на потребителите да преодолеят ограниченията на разходите и сложността, като бързо разработват и внедряват нови IoT решения.

Възможностите на IoT платформите включват управление на данни и устройства, билинг система, услуги за свързване и анализи. Планираните модули за разширяване включват портал на самообслужване, среда за разработчици и пакет за софтуерни разработки.

IoT Accelerator ще използва платформата Ericsson Cloud System, за да подпомага внедрявания на хибриден облак и да отговори на изискванията за независимост и сигурност на данните. Ускорителят поддържа всички основни стандарти за свързаност.

Включеният онлайн магазин е както хранилище за приложения, така и сайт за съвместни разработки. Чрез него компаниите ще могат да разработват решения в тясно сътрудничество с други партньори от екосистемата и да ги предлагат на свои собствени клиенти.

IoT Accelerator ще бъде достъпен за клиенти от цял свят от края на третото тримесечие на тази година, уточнява Ericsson.

Коментар