Виваком пусна 4G/LTE мрежата си

„Искаме да стартираме мрежата в дадено населено място тогава, когато сме осигурили пълно покритие и можем наистина да предоставим на нашите абонати високите скорости, които 4G технологията предоставя”, коментира главният технически директор на Виваком - Радослав Златков.

Главният технически директор на Виваком Радослав Златков обеща пълно 4G покритие в над 450 населени места до началото на септември

Виваком се включи на пълни обороти в 4G надпреварата, като вече всички мобилни оператори в страната предлагат услуги по по-бързата технология за връзка.

Абонатите на телекома ще могат да ползват значително по-високи скорости за мобилен интернет, както и да отварят сайтове и приложения до 5 пъти по-бързо в сравнение с 3G технологията, посочиха от Виваком.

От днес българският оператор стартира 4G мрежата си в София, Перник и Враца, а след месец всички потребители по Черноморието, вкл. градовете Варна, Бургас и курортите, ще могат да използват LTE технология от Виваком.

В средата на юни ще стартира мрежата в Пловдив и Русе, а до началото на септември тази година пълно покритие ще имат повече от 450 населени места, вкл. и 44-те най-големи града в цялата страна. Към тази дата 4G мрежата на Виваком ще стане достъпна за 4 500 000 български граждани.

„Искаме да стартираме мрежата в дадено населено място тогава, когато сме осигурили пълно покритие и можем наистина да предоставим на нашите абонати високите скорости, които 4G технологията предоставя”, коментира главният технически директор на Виваком – Радослав Златков.

Цената на примерен 4G план от Виваком е 17,99 лв. на месец за 6000 MB на максимална скорост, според днешното съобщение от компанията.

Коментар