Foxconn влага $10 млрд. в завод за iPhone в Индия

Foxconn насочва огромни инвестиции в Индия, където ще произвежда устройства за клиенти като Apple

Foxconn насочва огромни инвестиции в Индия, където ще произвежда устройства за клиенти като Apple

Тайванският гигант Foxconn, основен партньор на Apple, е пред подписване на споразумение с правителството на Индия за построяване на завод за производство на iPhone, съобщи Economic Times.

Проектът е на стойност 10 милиарда долара, като новото предприятие ще се разгърне на площ от около 5 квадратни километра в щата Махаращра – третия по големина в страната, със столица Мумбай (Бомбай), която пък е най-големият пристанищен град в Западна Индия.

Очаква се заводът да започне производство на iPhone в рамките на 18 месеца след подписване на договора между Foxconn и правителството.  До края на десетилетието компанията планира да построи между 10 и 12 нови предприятия в Индия.

Коментари по темата: „Foxconn влага $10 млрд. в завод за iPhone в Индия”

добавете коментар...

  1. 2%

    Индия за втори път отказа на Apple да внася и продава в страната ремонтирани iPhone-и. Местните регулатори остават против идеята на Apple да продава ремонтирани телефони, които е получила обратно от други потребители по силата на гаранционните условия, които компанията предлага, съобщава агенция Bloomberg.

    Компанията се надяваше, че по този начин ще може да предлага по-евтини устройства на индийския пазар и да увеличи пазарния си дял там, който е едва 2%. Конкурентите й обаче са твърдо против. Те смятат, че подобна тактика ще залее индийския пазар с електроника втора употреба и ще обезсмисли правителствената програма за насърчаване на местното производство.

Коментар