Ражда се нов ИТ гигант под името Dell Technologies

Най-скъпата сделка в ИТ индустрията, тази между Dell и EMC за 67 млрд. долара, ще роди нов гигант, който ще се нарича Dell Technologies, гласи официално съобщение от двете компании.

След поглъщането, в състава на Dell Technologies ще влязат всички брандове, компании и активи, които в момента съществуват под шапката на едната и другата корпорация.

По думите на Майкъл Дел, настоящ CEO на Dell, двете компании се стремят към създаване на семейство от бизнес подразделения, което може да предложи всички елементи от инфраструктурата на клиентите – от оборудване до софтуер и услуги, от отдалечени места до централни възли и облачни среди.

Dell Technologies ще обедини инфраструктурния бизнес на Dell и EMC, разработката на софтуер и приобщените компании VMware, SecureWorks, Pivotal, Virtustream и RSA.

„Dell Technologies може да предложи на клиенти и партньори повече от всяка друга технологична компания”, допълва Майкъл Дел в речта си на световния форум EMC World в Лас Вегас.

Екипът по интеграция на Dell и EMC работи в момента над визуалната идентичност на обединената компания и нейните брандове. Новите фирмени атрибути ще бъдат представени, когато приключи историческото сливане.

Коментари по темата: „Ражда се нов ИТ гигант под името Dell Technologies”

добавете коментар...

  1. apple

    Ала бала

  2. Киро

    Еми, нали се вижда – в Панамските и др. офшорки! Там се спестяват от 35,7% от корпоративния данък в САЩ.

  3. 2%

    ell Technologies ще влязат всички брандове, компании и активи, които в момента съществуват под шапката на едната и другата корпорация.

    A 50 млрд дълг и още толкова пасиви къде ще влязат?

Коментар