Ветеран от Audi се заема с електромобилите Tesla

Очаква се тази година Tesla да достави на пазара около 80-90 броя електромобили

Очаква се тази година Tesla да достави на пазара около 80-90 броя електромобили

Американският производител на електромобили Tesla назначи за вицепрезидент Питър Хочхолдингер, бивш мениджър от високо ниво в Audi. Той ще отговаря за производството в компанията на Илон Мъск.

В екипа на Audi Хочхолдингер ръковедеше хиляди подчинен и контролираше производството на модели като Audi A4, A5 и Q5, от които на година излизаха по около 400 хиляди броя. Той беше също така съветник при изграждане на завода на компанията в Мексико.

При новия си работодател Хочхолдингер ще отговаря за производството на Tesla Model S и Model X и ще подготви пускането на седана Model 3, от който вече са поръчани над 400 хиляди бройки, съобщи The Verge.

Tesla Model S излезе на пазара през 2012 г., а към края на миналата година продажбите превишиха 100 хиляди броя. Очаква се тази година доставките на електромобили Tesla да възлязат на 80-90 хиляди броя.

Рязко повишеният брой поръчки са сериозно предизвикателство за Tesla и очевидно с привличането на опитен мениджър в производството компанията иска да сведе до минимум проблемите на растежа. Илон Мъск обеща през следващата година Tesla да пусне около 500 хиляди броя Tesla Model 3.

Коментар