Microsoft може да отстъпи бранда Nokia на Foxconn

Обикновените Nokia телефони не носят очакваните постъпления за Microsoft

Обикновените Nokia телефони не носят очакваните постъпления за Microsoft

Слабите продажби на мобилни телефони с базови функции от страна на Microsoft може да подтикнат компанията да се освободи от този бизнес, според източници от Китай, на които се позовава Phone Arena.

Твърди се, че Microsoft е решила да затвори направлението за обикновени телефони и да прехвърли правата върху бранда Nokia на тайванския ппроизводител Foxconn с договор за лицензиране. Съгласно условията на сделката по придобиване на подразделението Nokia Devices and Services през 2014 г., Microsoft има права върху бранда Nokia до 2024 г.

След закриване на бизнеса с телефони, подразделението Microsoft Mobile, което пуска Lumia устройства, ще се преобразува в Surface, а половината служители ще бъдат освободени, твърдят неофициалните източници. За това подсказва и предстоящото излизане на смартфон под името SurfacePhone.

Не е тайна, че Microsoft получава повече приходи от лицензни такси за патентовани Android технологии, отколкото от продажбите на Windows смартфони. Успехът на таблета Surface Pro обаче дава надежди на компанията, че може да наложи на пазара и смартфон със същия бранд.

Коментари по темата: „Microsoft може да отстъпи бранда Nokia на Foxconn”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    “Microsoft получава повече приходи от лицензни такси за патентовани Android технологии, отколкото от продажбите на Windows смартфони.” – да живеят патентните тролове! Нищо собствено не можем да направим, но е хубаво да грабим от другите.

Коментар