Progress назначи главен директор „Трансформации”

Суайс има над 15 години опит в разработката на софтуер и е бил архитект и консултант за компании като Microsoft и Dell

Суайс има над 15 години опит в разработката на софтуер и е бил архитект и консултант за компании като Microsoft и Dell, преди да се присъедини към Telerik

Фарис Суайс, доскорошен главен технически директор на Telerik, ще заеме новосформираната позиция на главен директор „Трансформации” в глобалната компания Progress, под чийто бранд Telerik вече оперира в България.

В новата си роля Суайс ще работи тясно с продуктовите екипи с цел идентифициране и изпълнение на стратегическата технологична посока на цялата компания с фокус върху Progress DigitalFactory – новата базирана „в облака” цялостна платформа на компанията за създаване на дигитални преживявания за всички канали. Суайс е базиран в София.

„Ролята на Суайс на главен директор „Трансформации” е изключително важна и по естество включва и визионерска, и техническа част”, коментира Фил Пийд, изпълнителен директор на Progress.

Суайс се присъединява към Telerik през 2010 г., когато компанията придобива съоснованата от него ArtOfTest, на която той е и главен технически директор. След придобиването на Telerik от Progress през декември 2014 г., той става вицепрезидент „Инженерство”.

Суайс има над 15 години опит в разработката на софтуер и е бил архитект и консултант за компании като Microsoft и Dell. Завършил е компютърно инженерство в САЩ. На настоящата си позиция той ще отговаря директно пред изпълнителния директор Фил Пийд.

Коментари по темата: „Progress назначи главен директор „Трансформации””

добавете коментар...

  1. Иван

    За да ускорят процеса на трансформация, се очаква скоро Телерик да наеме Оптимус Прайм.

Коментар