Добавят компютърно зрение към графиката Mali

Технологията на Apical ще се използва в графични и дисплейни процесори Mali от ново поколение

Технологията на Apical ще се използва в графични и дисплейни процесори Mali от ново поколение

В бъдещите графични процесори Mali ще се появи поддръжка на технология за компютърно зрение Apical, след като британската ARM погълна едноимения разработчик на технологията за 350 милиона долара.

Сделката поддържа дългосрочната стратегия на ARM за разширяване на употребата на нейните чипове в области като автомобилния сегмент, системите за сигурност, робототехниката, промишлеността, мобилната техника и др.

Технологията на Apical ще се използва в графични и дисплейни процесори Mali от ново поколение. В частност, ARM подчертава три важни разработки. Първата от тях, наречена Spirit, представлява енергийноефективна технология за компютърно зрение.

Spirit се реализира посредством отделни IP блокове в микропроцесора, които обезпечават технология за компютърно зрение чрез преобразуване на данни от външни датчици, камери и др.

Технологиите Assertive Display и Assertive Camera се отнасят до подобрения в дисплея и камерата. В частност, Assertive Display настройва автоматично яркостта на подсветката и цвета на всеки пиксел в зависимост от външното осветление, докато Assertive Camera подобрява динамичния диапазон, намалява шумовете и управлява цветовете.

Коментар