Предстои 50% ръст при големите данни и анализа

Услугите ще генерират повече от половината приходи на пазара за големи данни и бизнес анализ в периода до 2019 г.

Услугите ще генерират повече от половината приходи на пазара за големи данни и бизнес анализ в периода до 2019 г.

Пазарът на инструменти за бизнес анализ ще нарасне с 50% в близките години, прогнозира IDC. Ще нарастват разходите за обработка на големи данни (Big Data), сочи анализът.

През 2015 г. глобалните разходи за бизнес анализ и работа с големи данни са достигнали 122 млрд. долара. Очаква се към 2019 г. този разход да нарасне до 187 млрд. долара.

Най-голямата категория на разглеждания пазар са услугите, на които ще се паднат повече от половината приходи в близките години. В момента ИТ услугите генерират над една трета от приходите в сектора на услугите за бизнес анализ.

Според прогнозата на IDC, софтуерът ще генерира над 55 млрд. долара приходи през 2019 г. Около половината от тази сума ще дойде от продажба на инструменти за генерериране на заявки от крайни потребители и за отчети, както и от аналитични решения и системи за управление на хранилища за данни.

Приходите от продажби на оборудване за бизнес анализ и големи данни ще нарастат до 28 млрд. долара през 2019 г., съгласно доклада на анализаторската компания.

IDC посочва няколко отрасъла с най-голям потенциал за приходи на доставчиците на бизнес анализ и големи данни към 2019 г. Това са дискретното производство ($22,8 млрд.), банковият сектор ($22,1 млрд.) и непрекъснатото производство ($16,4 млрд.). Приходите от четири други отрасъла – правителство, професионални услуги, телекомуникации и търговия на дребно – ще превишат 10 млрд. долара през 2019 г.

Големите компании с персонал над 500 човека ще станат основни двигатели на ръст на пазара за големи данни и бизнес анализ, като генерират над 140 млрд. долара годишно към 2019 г. На малкия и средния бизнес ще се паднат около четвърт от приходите на пазара.

Коментари по темата: „Предстои 50% ръст при големите данни и анализа”

добавете коментар...

  1. Ивко

    Анализ по-точно търговия с личните данни на хората глупаци които са много …

  2. hp

    дискретното производство ??

  3. hp

    търговия на дребно

    търговията на дребно умря 2008г

Коментар