Роботът Pepper ще обслужва клиенти в Pizza Hut

MasterCard разработва първото приложение за търговия, което ползва хуманоидния робот „Пепър” (Pepper) на СофтБанк Роботикс. Pizza Hut  ще пусне приложението пилотно в ресторантите си в Азия.

Приложението ще работи с MasterPass – глобалната услуга на MasterCard за цифрови разплащания, която свързва потребителите с търговците, като им позволява да извършват цифрови разплащания по всякакви канали и с всякакви устройства. Pizza Hut – Азия е партньор на MasterCard в иновативната услуга.

Новото приложение разширява възможностите на робота да интегрира обслужване на клиенти, достъп до информация и продажби. Pizza Hut ще тества Пепър за приемане на поръчки и плащания.

Потребителите ще могат да започнат общуването, като просто поздравят Пепър и сдвоят своята MasterPass сметка, като почукнат върху иконата на робота на цифровия си портфейл или чрез сканиране на QR-кода на таблета, който държи роботът.

След сдвояването с MasterPass, Пепър ще може да помага на картодържателите с персонализирани препоръки и предложения, допълнителна информация за продукти, както и да им съдейства при плащането.

Пепър ще може също така да инициира, одобрява и извършва трансакции, като се свързва към MasterPass чрез Wi-Fi връзка. Цялата трансакция се сключва в рамките на цифровия портфейл, уточняват от MasterCard.

„С Пепър, който позволява извършване на плащания, клиентите могат без всякакви затруднения да дават поръчки и да плащат, а ние също имаме възможност безпроблемно да го свързваме с програми за лоялност, които позволяват незабавно удовлетворение”, коментират от Pizza Hut.

Коментар