Windows 10 става все по-настоятелна, иска ъпгрейд

Windows 10 ни информира, че ъпгрейдът, който не сме заявили, вече е планиран

Windows 10 ни информира, че ъпгрейдът, който може би не желаем, вече е планиран

С наближаване на крайния срок за безплатно обновление до Windows 10 се засилва и активността на Microsoft в това да убеди потребителите на Windows 7 да преминат към новата ОС.

Мнозинството потребители на Windows в момента работи именно на Windows 7, а една малка част ползва Windows 8/8.1. Докато обаче преходът от версия 8 до 10 е доста по-логичен, предвид краткото време между двете издания и слабата популярност на 8/8.1, то потребителите на Windows 7 изглежда не са склонни лесно да се разделят с предпочитаната си операционна система.

Windows 7 се ползва на близо половината РС в света, много ключови приложения работят на нея и въпреки уверенията за съвместимост, сред потребителите има опасения и мнозина предпочитат да останат на тази версия, предвид и дългия хоризонт за поддръжката й.

Microsoft обаче има други виждания, тя иска час по-скоро да приведе потребителската си база към Windows 7 и движена от тази цел, чийто по-далечни измерения все още не знаем, понякога подхожда доста агресивно с напомнянията за ъпгрейд. На екранната снимка по-горе се вижда поредното известие, което не е за пренебрегване, тъй като изисква определени действия от потребителите, за да предотвратят нежелан ъпгрейд до Windows 10.

Изскачащият прозорец информира, че ъпгрейдът вече е планиран и ще се състои на конкретна дата и час. Все пак оставена е възможност потребителят да предотврати подобно действие, като това ще му коства няколко клика и прочитане на съпътстващата информация.

Мнозина обаче няма да обърнат внимание на предупреждението и след няколко дни ще осъмнат с Windows 10 – независимо дали са готови или не за прехода.

Коментари по темата: „Windows 10 става все по-настоятелна, иска ъпгрейд”

добавете коментар...

  1. Аркан

    Физик, Microsoft ги интересува да продават продуктите и услугите си, а не се интересуват дали ще създадат проблеми на потребителите си чрез нежелани ъпдейти! Те са просто една корпорация, за която е важна САМО И ЕДИНСТВЕНО печалбата!
    Все едно на производителите на ГМО продукти да им дреме за това, че съсипват здравето на хората!

  2. физик

    Съвета ми е, който му трябва Уин само за забавления вкъщи (музика, филми, Интернет), да мина на Линукс, директно.

    Простотиите на МС са безкрайни и нагли, както винаги. Който им е ПР, трябва да го уволнят. Който ги мисли тия неща така, не му е мястото в МС.

    Ако това го чете някой от МС, моля да ми отговори на следния въпрос:

    На работата няма как, трябва си Уиндоус. Там сме масово на в Уин 7. Тия от МС не разбраха, че за корпоративни и подобните потребители подобни принудителни ъпдейти са абсолютно нежелани. Баси олигофрените ако това нещо ми ъпдейтне десктоп машината на работа и/или ПС-тата в лабораторията и ако после нещо не работи (я драйвер, я нещо друго се скапе, не дай боже данни да се затрият). Та при това положение, вие (Майкросфоски идиоти) ли ще идвате да ми оправяте бакии забъркани от вас? Ако отговора е да (в което се съмнявам), чак тогава ще рискувам да ъпдейтна. Ако е не, ще караме с Уиндоус 7 докато има поддръжка и върши работа. Това е. логиката е просто, няма всяка първа или втора години да меним ОС-и щото на вас така ви е кефнало. За разлика от вас, които сте монополисти и си цоцате без много зор, нашето време е пари и някой няма да седне да си губи времето с глупости, когато системата ти работи.

  3. Savear

    съветът ми беше към тези които искат да си ползват Уин вместо да им натяквам че трябва да преминат на друг ОС.
    аз лично от 9 години съм само на Линукс, Уин само на работа пипам понеже се налага но пък и ми плащат за това.

  4. Anonymous

    Saevar, бразването е само един от векторите на заплахите, а и не само заплахи се отстраняват с ъпдейтите. Спирането на поддръжката на софтуера никак не е добра идея.

    Предвид плачевната ненадежност дори на най-добрите антивирусни програми, да се разчита на такива е като да гасиш пожар с напръстник.

    Че M$ започнаха съвсем нагло и дивашки да издевателстват над клиентите си по-скоро е повод да се положат усилията за радикално решение (смяна на ОС), отколкото хитрееки все повече да затъваш в безнадеждното блато на компромисите.

  5. Saevar

    нека да разкрия на тези които не са много технически:
    ъпдейти не ви трябват освен ако ОС-а ви не е изложен на директен трафик в нета или казано ако не е някакъв вид сървър няма нужда от това, само инсталирате си примерно Win 7 SP1 и изключвате ъпдейтите, слагате си някой Firewall и някой Antivirus примерно от Комодо понеже имат и стената и антивируса и са безплатни и това е, за тези които искат да пипнат и малко повече понеже от Браузърите много се следи сложете си файерфокс и NO Script и чрез плъгина позволявате на кое да дадете достъп примерно:
    отивате на гбг.бг обаче с отварянето се зареждат и гугъл аналитикс и вбокс7 и още сума неща а с НО скрипт плъгина позволявате само гбг.бг и нищо друго…. филтрирано и елегантно си позвате Уин-а…

  6. Kolkita

    И к’во да го правя тоя W10, тия от M$ толкова се осраха с тази нова OS, че повече няма накъде няма нито вид нито нищо, а бе с две думи предпочитам 1000 пъти XP-то пред него.
    Сега за нова преинстарация на WIndows 7 трябва да четеш за всеки ъпдейт щото не знаеш какво ти е сготвил чичо Бил Гей

  7. Иван

    Ами да чудесна новина! 🙂
    Следващият нов Windows ще изнасилва без да питааа :-):-):-)

  8. Ома Десала

    Честито! Вие спечелихте съвсем нова ОС! Имате и една непотърсена награда! Моля в никакъв случай не напускайте М$!

  9. sda

    моята микровълнова печка едва крепи winXP… къв win10 бе?!

  10. Anonymous

    Някои овце са с ъпдейти, други без, но пак са си в в стадото…

  11. Nik

    Спрял съм ъпдейтите 🙂 няма как да стане !

  12. harry

    dreme mi na patoka:-))

  13. Anonymous

    Стадото го юркат, овцете подбягват пред гегата, а пастира точи доволно ножа…

  14. ха

    Есмо точно това те предупреждават и в статията! Ако затвориш прозореца, то ще осъмнеш с 10, без да си го искал. Затова трябва да внимаваш на подобен прозорец и да реагираш с поемането на споменатите действия (Click here …).

  15. Есмо

    много ми е интересно като нямам коректни видео драйвери за 10 какво следва
    да карам със уж сертифицираните от Майкрософт дето работят на половина не мерси

Коментар