Google подготвя Android за микрокомпютъра Raspberry Pi

В момента Raspberry Pi работи основно под управление на Raspbian, но скоро потребителите може да получат и Android

В момента Raspberry Pi работи основно под управление на Raspbian, но скоро потребителите може да получат и Android

Google очевидно е впечатлен от прогреса на микрокомпютъра Raspberry Pi, след като е решил да „портира” операционната система Andropid за миниатюрния РС във вид на платка.

В момента Raspberry Pi работи основно под управление на операционна система Raspbian. Достъпни са още няколко алтернативи от външни разработчици, но сред тях няма пълноценна Android модификация.

Ситуацията може да се промени драстично с намесата на Google. Интернет гигантът вече е създал раздел за Raspberry Pi 3 в хранилището за изходни кодове на Android. В съответния клон на хранилището са включени основно варианти на Android за устройства Nexus.

Коментари по темата: „Google подготвя Android за микрокомпютъра Raspberry Pi”

добавете коментар...

  1. :)

    За MM център Raspberry-то е чудо. Едно Kodi и си в джаза.

  2. Saevar

    до ха:
    аз лично имам Raspberry Pi 2 от декември месец и мога да ти кажа от личен опит че няма грешка, работи си отлично и процесорът не е загрявал повече от 54 градуса и то много рядко а го ползвам всеки ден и него изключвам, гледам телевизия постоянно на него и медия центъра постоянно върви, ползвам го и за ДНС сървър, уеб сървър, фтп сървър и впн сървър.

  3. ха

    То според мнение на професионални инженери и самото Raspberry 3 е леко дръвце, така че не е ясно кой кого цапа. Иначе на друго място съм чел, че признават че има подобрения с по-новите версии – първите версии били още по-зле. Само ще поместя два цитата (отнасящи се за Raspberry 3).

    [QUOTE]недооразмерено захранване, която гори сд-картите, която рестартира при смущения наоколо като светкавица на фотоапарат, която има супер дупер 64 битов процесор но ползва скопен усб към етернет, няма power management, и единственото хубаво нещо му е цената[/QUOTE]

    [QUOTE]храненето на USB портовете също няма ключове, няма OC защита, никъде няма ESD защити.
    д’ет викаш – за мигане на диоди на стайна температура става, обаче ако ще храниш рибки или ще поливаш цветята… може и да умрат.
    на младежа дизайнер ми беше достатъчна снимката на бюрото му[/QUOTE]

    Също така пише че, процесорът загрява да 100 градуса, въпреки че по спецификация трябва да са не повече от 85.

  4. :)

    Да цапаш Raspberry Pi с Андроид ….безценно!

  5. Saevar

    до ха:
    Уин 10 може да се подкара и на Raspberry Pi 2 има го безплатно за разработчици и на сайта на Пай си пише как да го направиш … но като имаш Линукс (Распбиан) за кво ти е тая дъска Уина..

  6. ха

    Да припомним, че при появата на Raspberry Pi 3 се говореше, че на него ще може да се подкарва и Windows 10. Дали това се случи или не – не знам…

Коментар