StorPool привлече интереса на българската ИТ публика

София, 25 май 2016 г. – StorPool Storage, компания, разработчик на софтуер за съхранение на данни представи услугите си пред българската ИТ общност на 17 май в Sofia TechPark. Голям брой български компании проявиха интерес към събитието, а немалка част от тях смятат да започнат да използват решението за собствените си сторидж нужди.

Събитието предизвика интереса на бизнес лидери, програмисти и системни администратори на водещи ИТ комании от страната, както и на немалък брой представители на медиите.

„Преди 4 години започнахме да работим върху софтуера за съхранение на данни, мотивирани от желанието да откликнем на нуждите на наши клиенти. Днес вече имаме клиенти от 3 континента и се готвим да затворим сделки с компании от още няколко държави от други континенти.“ – заяви Боян Иванов, управител на StorPool Storage. „Радваме се на растящия интерес към StorPool и се надяваме в близкото бъдеще да можем да си партнираме с още много компании от нашата страна“.

На представянето на фирма StorPool участниците научиха повече за актуалните трендове в ИТ инфраструктурата директно от управителя на Equinix за България Здравко Николов, а основателите на StorPool Боян Иванов и Боян Кроснов информираха присъстващите как софтуерът на StorPool може да улесни работата им в бизнес и технически план. CloudSigma и Neterra, които са сред клиентите на компанията, споделиха опита си след като вече са интегрирали системите си със StorPool.