PayPal изоставя няколко мобилни платформи

Платежната услуга PayPal ще се съсредоточи върху най-популярните мобилни платформи – Android и iOS

Платежната услуга PayPal ще се съсредоточи върху най-популярните мобилни платформи – Android и iOS

PayPal, една от най-големите в света платежни системи, ще прекрати в края на юни поддръжката на три мобилни платформи. Това означава, че за тях вече няма да излизат нови версии на съответните PayPal приложения.

По-конкретно, PayPal се отказва от BlackBerry OS, Amazon Fire OS и дори от Windows Phone, която наскоро се прероди в Windows 10 Mobile, предаде ZDNet. Компанията ще се съсредоточи върху поддръжката на Android и iOS.

Същевременно, плановете на PayPal касаят и потребителите на двете най-популярни платформи. В частност, притежателите на устройства с версии от Android 4.0.3 и iOS 8.1 нагоре ще трябва да обновят приложението PayPal до версия 6.0 или по-нова, за да продължат да ползват услугата.

Популярността на BlackBerry OS, Amazon Fire OS и Windows Phone продължава да намалява, въпреки усилията на разработчиците. Това е основната причина PayPal да се откаже от тях.

Показателно е, че новите смартфони на BlackBerry работят под управление на Android, а делът на Windows 10 Mobile се свива все повече, поради липсата на устройства с добро съотношение цена-производителност. Amazon пък страда от слабото географско разпространение на своята платформа.

Коментар