Windows 10 се сдоби с нов инструмент за сигурност

При включена функция Limited Periodic Scanning, или ограничено периодично сканиране, Windows Defender проверява периодично компютъра за наличие на вируси

При включена функция Limited Periodic Scanning, или ограничено периодично сканиране, Windows Defender проверява от време на време компютъра за наличие на вируси

Два вградени инструмента ще се грижат вече за сигурността на потребителите в Windows 10. Допълнителният софтуер е добавен в дистрибуцията 14352 и работи паралелно с вече наличния.

Още от времето на Windows XP – платформа, която вече не се поддържа, Microsoft вгражда в системата антивируса Windows Defender. Той присъства от самото начало и в Windows 10.

Windows Defender позволява стартиране на проверка на дисковете и външните устройства. Софтуерът проверява също така сваляните и изпълними файлове за наличие на вируси и следи за промени в системните настройки.

Сега Microsoft добавя функцията за сигурност Limited Periodic Scanning, или ограничено периодично сканиране. Когато тя е включена, Windows Defender сканира от време на време компютъра във фонов режим, съобщава за открити заплахи или просто за това кога е извършена проверката.

Microsoft уточнява, че Windows Defender може да проверява дисковете дори при наличие на външна антивирусна програма, т.е. между тях няма да възникнат конфликти. По-рано се налагаше изключване на Windows Defender, за да бъде задействан външният антивирус.

Коментари по темата: „Windows 10 се сдоби с нов инструмент за сигурност”

добавете коментар...

  1. Chip

    Първото, което изключвам при инсталиране на Windows.
    Това е най-големият вирус.

  2. Anonymous

    Такива “новости” впечатляват неимоверно.

Коментар