Twitter плаща стотици хиляди долари за открити бъгове

Над 1660 изследователи на сигурността са получили от Twitter сумарно стотици хиляди долари за открити бъгове в социалната мрежа, откакто през май 2014 г. стартира програмата за търсене на уязвимости.

В рамките на програмата, Twitter е получил 5171 доклада и е изплатил над 322 хиляди долара, съобщава официалният блог на компанията. Най-малката платена сума е $140, а най-голямата – $12 040, докато средната възлиза на $835.

Аналогична програма на Facebook досега е изплатила милиони долари, а всеки изследовател, открил бъг, е получил над 100 хиляди долара.

Twitter, от своя страна, е готов да плати 15 хиляди долара на всеки, който открие уязвимост, позволяваща отдалечено изпълнение на код. Компанията твърди, че досега не е получила нито един подобен доклад, което означава, че услугата е изключително сигурна.

Коментари по темата: „Twitter плаща стотици хиляди долари за открити бъгове”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Не означава, че услугата е изключително сигурна, а че предлагат прекалено малко. Със сигурност има други организации, които биха платили много повече, за да получат неконтролиран достъп до данните на потребителите на twitter.

Коментар