Популярни USB флашове идват с повишен капацитет

Популярните USB флашове DataTraveler 400 и 100 вече ще се доставят и с капацитет 16 GB, съобщи производителят Kingston. Компанията пуска също така и DT101 – нов флаш-стик със софтуер за защита на данните, в ярки атрактивни цветове.
DT400 е придружен със софтуер MigoSync и дава на потребителите свободата да работят на множество РС. Имейлите и настройките на интернет браузъра се съхраняват в устройството, което позволява да се пресъздаде потребителският десктоп практически върху всеки компютър.
Когато USB-стикът се свърже с хост-системата, софтуерът MigoSync автоматично синхронизира данните, за да поддържа винаги най-новите им версии.
Скоростта достига 20MB/s при четене и 10MB/s при запис. Устройствата поддържат функцията Windows ReadyBoost на Vista-базирани РС.
Моделът DataTraveler 100 е проектиран максимално опростено, за да побира в малък обем големи количества информация – от 2 до 16GB. Няма капачка, а USB конекторът се прибира удобно и лесно в корпуса.
Новият DataTraveler 101 се отличава с ярки цветове (циан, розово и жълто), дизайн с въртяща се капачка и капацитети до 8GB. Софтуерът SecureTraveler позволява на потребителите да създават защитено с парола пространство върху USB стика.
“16-гигабайтовите модели на Kingston са налични в дистрибуторския канал и могат да се поръчват у нас. Препоръчителните цени за крайни клиенти с включен ДДС на най-високите капацитети са $180 за DT400 и $78 за DT100”, информира Константина Маврова, продуктов мениджър в дистрибутора АСБИС България.
USB флаш-устройствата на Kingston идват с 5-годишна гаранция и 24/7 техническа поддръжка.

Коментар