HP атукува гейминг сегмента с линията OMEN

Логото на OMEN е брандирано и върху капака на лаптопа с дизайн „мрежеста черна сянка”

Логото на OMEN е брандирано върху капака на лаптопа с дизайн „мрежеста черна сянка”

HP дава тласък на PC гейминга с линията „OMEN by HP”, която включва настолни компютри и лаптопи с поддръжка на виртуална реалност и мощни графични възможности. През лятото компанията ще представи и платформата OMEN X за геймъри, които търсят по-агресивна производителност с опции за персонализация на любителско ниво.

Линията геймърски компютри OMEN by HP включва три устройства с атрактивна визия. Преносимите модели OMEN имат диагонал на екрана от 15,6 и 17,3 инча и се предлагат с Full HD и 4K IPS дисплеи за реалистична графика. Звуковите ефекти са отчетливи и ясни, благодарение на аудио конфигурация от Bang & Olufsen и технология HP Audio Boost за допълнителна дълбочина на звука.

Настолният компютър OMEN комбинира авангарден дизайн, водно охлаждане с новите процесори Intel Core и графика Nvidia GeForce GTX или AMD Radeon, сертифицирана за работа с VR устройството Vive на HTC.

Клавиатурата е с подсветка в драконово червено и логото на OMEN, което е брандирано и върху капака с дизайн „мрежеста черна сянка”. Лаптопите работят хладно с двувентилаторен дизайн за поддържане на върхова производителност. Батерията от 62W e разположена полегато към предната част на машината за по-голяма охлаждаща повърхност и въздушен поток за управление на температурата без загуби в производителността.

Геймърските машини идват с камера Wide Vision HD или незадължителната Intel RealSense Camera за 3D изживявания, която позволява на приложения със сензорен контрол да взаимодействат с компютъра по време на игра, уточнява производителят.

Налични са до 16GB памет, както и до 512GB7 PCIe SSD или 2TB за моделите с една възможност за съхранение. Избрани модели предлагат двойна възможност за съхранение с до 2TB HDD и 128GB SSHD. Батерията на избрани модели осигурява до 10 часа живот.

Настолният компютър OMEN by HP е сертифициран за виртуална реалност с графика от последно поколение Nvidia GeForce GTX 1080. Отключеният процесор Intel Core i7 осигурява производителност, необходима за най-взискателните игри и VR преживявания.

Настолните компютри OMEN by HP са сертифицирани за виртуална реалност

Настолните компютри OMEN by HP са сертифицирани за виртуална реалност

Незадължителната система с водно охлаждане позволява на компютъра да работи тихо и хладно, като практически елиминира закъсненията при възпроизвеждане на видео. Настолният OMEN предлага „tool-less” достъп до хардуера (без нужда от крепежни елементи), благодарение на което геймърите могат да увеличат игралната си мощ чрез допълнителна надстройка на машината.

Компютърът е брандиран с новото лого на OMEN на характерния си вертикален дизайн и разполага с шаси от шлифован метал и HP LED Lighting подсветка, реагираща на нивата на работа на машината в зависимост от настройките на собственика.

Преносимият компютър OMEN с диагонал на екрана от 15,6 инча вече е достъпен на пазара в Европа с начална цена 799 евро. Моделът с диагонал 17,3 инча се очаква да излезе на 13 юни с начална цена 999 евро. Настолният компютър OMEN излиза на 1 юли с начална цена 1099 евро.

Коментар