Апел: Помогнете за лечението на болно дете!

Родители на болно от рак дете се обърнаха към медиите с молба за помощ. Необходими са средства за химио и лъчетерапия на 5-годишния Асен, които не са по възможностите на семейството. Публикуваме пълния текст на писмото с надеждата, че така ще можем да помогнем при събиране на средствата за лечение да детето:

5-годишният Асен се нуждае от Вашата помощ, за да бъде излекуван

5-годишният Асен се нуждае от Вашата помощ, за да бъде излекуван

„Казвам се Виктор Маринов и съм от град Белоградчик. На 30 години съм и имам две малки деца.

Обръщам се към вас с молба за помощ. Помощ от която се нуждае 5 годишния ми син Асен.

До преди 3-4 месеца той бе жизнено, игриво и любопитно момче. Постепенно започна да губи апетит, а в последствие и желание за игри, закачки…… Оплакваше се от главоболие.

Отидохме на педиатър в болницата в Белоградчик. След направения преглед ни казаха, че сина ми Асен има глисти. Дадоха ми лекарства за това и ни казаха да отидем на преглед след около седмица.

За съжаление положителен ефект от лечението нямаше… Напротив, синът ми започна да повръща и по някога  да губи равновесие.

Посетихме друг педиатър в същата болница – д-р Вълчева. След прегледа тя ни каза, че детето ни се нуждае от консултация с невролог и изказа съмнение, че Асен има хидроцефалия.

Отидохме при доктор Атанасов. Той направи всички необходими изследвания, след което потвърди съмненията на д-р Вълчева, че Асен има хидроцефалия. Но това не бе всичко. Д-р Атанасов каза, че синът ми има тумор в задната част на главата. Тогава ни насочи към Университетска болница МБАЛ „Свети Иван Рилски” в София.

Там  Асен претъпя две операции. Първата – срещу хидроцефалията. След още две седмици претъпя втора –  за отстраняване на туморното образувание.

За съжаление лекарите не успяха да отстранят целия тумор – от него останаха около 3-4% в задната част на главата на Асен.

За да се излекува напълно, синът ми се нуждае от ежемесечни посещения на лечебно заведение за химио и лъчетерапия.

Аз работя като дървосекач, а жена ми отглежда малката ни дъщеря. Семейните ни доходи не са достатъчни за покриване лечението на сина ми. То възлиза на около 700 – 800 лв. месечно. 

Сигурен съм, че има добри хора, които биха могли да помогнат финансово на мен и семейството ми, в този труден за нас момент, за да осигурим ефективно лечение на малкия Асен. 

Само чрез вас молбата ми може да достигне до широк кръг от хора, с чиято помощ  да дадем реален шанс за пълно излекуване на сина ми!

Номерът на банковата сметка: IBAN: BG07STSA93000020488789, BIC: STASABGSF,  Банка ДСК, на името на майката Надя Еленкова Николова.

За контакт с нас:

Виктор Любенов Маринов – моб. 0876277656

Надя Еленков Николова – моб. 0879485246

Aдрес: град Белоградчик, ул. “Георги С. Раковски” 20”.

Коментари по темата: „Апел: Помогнете за лечението на болно дете!”

добавете коментар...

  1. Александър

    BIC кодът на Банка ДСК е STSABGSF.

Коментар