Apple вгражда графичен процесор в монитора

Мониторът Apple Thunderbolt Display скоро ще се сдобие с вграден GPU и резолюция 5К

Мониторът Apple Thunderbolt Display скоро ще се сдобие с вграден GPU и резолюция 5К

Apple подготвя обновен вариант на монитора Thunderbolt Display с повишена резолюция и собствен графичен процесор, съобщи 9to5mac.

Apple Thunderbolt Display излезе през 2011 г., като предложи екран с диагонал 27 инча и резолюция 2560х1440 пиксела. Но Apple вече преминава към 5K панели и по-късно тази година се очаква нов модел на дисплея с резолюция 5120х2880 пиксела.

Нещо повече, мониторът ще има собствен графичен блок (GPU), който ще отговаря за извеждането на изображение с 5К резолюция. По този начин мониторът може да се свърже към всеки РС, дори такъв, който не е способен да възпроизвежда 5К.

Засега няма яснота какъв тип GPU ще използва Apple. В момента компютрите на ИТ гиганта стъпват на AMD решения, но в мониторите е възможно да бъде вграден собствен графичен процесор с ARM архитектура.

Коментари по темата: „Apple вгражда графичен процесор в монитора”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Важното е да сме креативни. Видеокарта в дисплея е креативно. Ще потдържа уинамп на 5к.

  2. Станислав

    Да де ама и не всички си ползват компютрите за офис и фейсбук за да им върши работа и вградената, въпреки че и за това явно не стига. Хората все повече и повече ползват видеокартите за работа особено дизайнерите, за които уж са предназначени маковете.

  3. :)

    Станислав, не всички ползват компютрите за игри, че да им трябват по-мощни видео карти.

  4. Станислав

    Слагаме толкова мизерни видеа в базовите си продукти че се налага плащате и за такова в монитора, пак х50 на цената.

Коментар