Безплатна Endless OS се цели в милиарди потребители

Endless OS е адаптирана за потребители, които се нуждаят преди всичко от проста за използване система

Endless OS е адаптирана за потребители, които се нуждаят преди всичко от проста за използване система

Лесна за използване и безплатна операционна система ще се опита да привлече милиарди потребители, които все още нямат достъп до персонален компютър. Endless OS е дело на едноименната софтуерна компания, която разработва системата от 2012 г.

Според уверенията на Endless, платформата е разработена от самото начало с идеята за лесна работа в условия на скъп и ограничен достъп до информация и интернет в развиващите се  държави. Ето защо Endless OS включва полезна информация и образователни материали, достъпни и без свързване към глобалната мрежа.

За потребителите на Endless OS да достъпни предварително инсталирани приложения, вкл. офис програми, Wikipedia и Khan Academy. Версията Lite има обем 2GB и се препоръчва за ползване при наличие на постоянна интернет връзка, която позволява сваляне и инсталиране на приложения. Поддържат се няколко езика – английски, испански, португалски, френски, арабски, китайски и индонезийски, като скоро ще бъдат добавени още няколко, вкл. виетнамски.

Версията Full се препоръчва при ограничен достъп до интернет и дори при липса на такъв. Размерът й зависи от езика – английският вариант, например, е 16GB, докато испанският е 13GB. В тази версия на Endless OS са включени над 100 приложения.

Разработчикът твърди, че Endless OS не е просто една от дистрибуциите на Linux, повечето от които са предназначени за технически грамотни потребители. Напротив, Endless OS е адаптирана за потребители, които се нуждаят преди всичко от проста за използване система.

Коментари по темата: „Безплатна Endless OS се цели в милиарди потребители”

добавете коментар...

  1. :D

    Да си сертифицаран не винаги е плюс. Особено ако трябва да направиш нещо което го няма в официалната документация….

  2. shr1k3

    поклон пред най-големияТ
    “Saevar”
    Сертифицирам те за дрисльо

  3. Saevar

    колко да съм напреднал постребител Linux+ COmptia и RedHat сертифициран съм, по Бг форумите не ходя…. не живея в Бг тук таме влизам да прочета новини, вярно имаше преди години някакъв проблем със скайп където нито старите версии нито новата работеха но това беше за ден два после всичко се оправи, по големи проблеми имах с компа на тъщата понеже беше на WinXP SP2 и 1 ден нищо не искаше да тръгне но и там го подкарах.

  4. до Saevar

    Виждам че ползваш линух от 8 години, значи си напреднал потребител и затова нямаш проблеми със Скайп. Помогни тогава на потребителите от линух.бг, защото точно там съм ги виждал тези работи. И не съм толкова слаба ракия, защото поддържам много сървъри точно под Линукс, и се дразня от такива гаменчета дето всичко им е Линукс, и дори си мислят за него като си бият ч–ии. Просто Линукс е за сериозни неща, не за десктоп.

  5. Saevar

    до яаши:
    аз съм с Линукс от 8 години и скайпа ми си върви отлично както на rpm така и на debian дистрота, та ти или си много прост или яко недъгав препоръчвам ти да не се излагаш да пишеш глупости в технически сайтове …..

    P.S.
    пише се Линукс или Linux а не като теб линух
    ясно е че си тъпа че.кия

  6. яаши

    Anonymous какво да ти пускат статии като няма в линух никакво развитие, то в българския форум не могат един скайп да подкарат, и шибаняците съветват да накараш всички с които комуникираш да минат на алтернатива.

  7. Anonymous

    Добре, хубаво! Ще я пробвам тази Linux дистрибуция.
    Пускайте по-често статии и за другите Linux дистрибуции.

Коментар