Нови LG телевизори ще пазят от комари

Специални телевизори на LG ще генерират неприятни за комарите сигнали

Специални телевизори на LG ще генерират неприятни за комарите сигнали

LG обяви нова линия телевизори Mosquito Away, които наред с основното си предназначение предлагат и защита от комари. Серията е разработена специално за пазара в Индия, където може да помогне в борбата срещу маларията, причинявана именно от комарите, съобщи CNET.

Всички модели LG Mosquito Away имат специален ултразвуков излъчвател, който генерира неприятни за комарите и същевременно неуловими от човешкото ухо сигнали. Подобно нововъведение ще пази комарите далеч от домовете на потребителите и така ще намалеят заразите с малария.

Най-достъпният модел в серията LG Mosquito Away има диагонал 32 инча и струва приблизително $400. В горния край на ценовата скала е 43-инчов телевизор за $710. Останалите параметри не се съобщават.

Проучване на LG за пазара в Индия разкрива, че в страната няма нито едно устройство, подобно на телевизорите Mosquito Away, въпреки нарастващия проблем с комарите. Компанията твърди, че новите й телевизори не излъчват вредни за човека или животните сигнали и не използват химически репеленти.

Статистиката сочи, че комарите са истинско бедствие в Индия. През миналата година само в столицата Ню Делхи са регистрирани над 10 хиляди случая на инфекции с тропическа треска, която също се разпространява от комарите. Властите в Индия нямат ефективен вариант за борба с насекомите.

Коментар