Cortana дава прогнози за Евро 2016

Новите аналитични платформи се ангажират с прогнози за резултатите от футболните битки

Новите аналитични платформи се ангажират с прогнози за резултатите от футболните битки

Аналитичната платформа Microsoft Cortana Intelligence Suite даде своите прогнози за предстоящото европейско първенство по футбол.

При финал между Германия и Испания софтуерът предвижда с вероятност 66% победа за немския отбор. За мача между Румъния и Франция на 10 юни Cortana дава победа за петлите с вероятност 71,4% и само 9% за северните ни съседи.

Cortana Intelligence Suite обработва статистическа информация за отборите, играните досега срещи между тях, резултатността на футболистите и получените травми, като освен това включва в своите прогнози дори данни от интернет, свързани с първенството – новини, заявки за търсене и публикации в социални мрежи.

Така например, алгоритъмът отчита силните и слабите страни на всеки играч и тяхното влияние върху резултатите на отбора. Вземат се предвид също мненията на потребителите в социални мрежи за предстоящите двубои.

Microsoft е публикувала прогнозите на Cortana на специална уеб страница на руския си сайт. С появата на нова информация прогнозите автоматично се коригират. Освен това се отчита всяка предишна прогноза.

Коментари по темата: „Cortana дава прогнози за Евро 2016”

добавете коментар...

  1. 3m

    france – 71,4%
    Romania – 9%
    par – 19,6%

Коментар