Франция глоби Uber за незаконна дейност

Въпреки съпротивата от таксизджиите и властите, Uber вече работи на пазарите в 60 страни по света

Въпреки съпротивата от таксиджиите и властите, Uber вече работи на пазарите в 60 страни по света

Френски съд наложи глоба от 800 хиляди евро на доставчика на услуги за споделено пътуване Uber, заради нелегална дейност с използване на професионални шофьори, предаде Ройтерс.

Двама топ мениджъри на Uber също са санкционирани в първото по рода си наказателно дело срещу компанията в Европа. В частност, шефът на Uber за региона ЕМЕА е глобен с 30 хиляди евро, а мениджърът за Франция – с 20 хиляди евро.

Решението на наказателния съд в Париж гласи, че Uber трябва да плати половината от глобата, или 400 хиляди евро, а останалата сума ще бъде изискана в случай на повторно нарушение на закона. Санкционираните мениджъри също ще платят половината от глобите.

Подразделението Uber France прекрати доставката на транспортни услуги в страната през юли миналата година след като правителството забрани неговата дейност, съобразявайки се с протестите на таксиджиите, които плащат големи суми за лицензи.

По повод настоящата санкция, представители на Uber заявиха, че компанията и нейните мениджъри ще обжалват решението на съда. Не за първи път Uber се натъква на съпротива от страна лицензираните таксиджии, но въпреки това компанията разширява дейността си, като вече оперира в 60 страни по света.

Коментари по темата: „Франция глоби Uber за незаконна дейност”

добавете коментар...

  1. :о)

    Значи не било “това само в България” може да се случи 🙂
    Смешници и нелегални превозвачи…

Коментар